Штайнмаєр озвучив умови повернення РФ до "Великої вісімки"

Штайнмаєр озвучив умови повернення РФ до "Великої вісімки"

Фото: Reuters

Росію не варто виключати зі співпраці між світовими економіками, вважає міністр. 

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив про те, що повернення Росії до списку країн G8 залежить від ситуації на Донбасі та переговорах щодо Сирії.

"Конфлікти в Сирії і Україні демонструють нашу зацікавленість в тому, щоб не виключати Росію з тісної співпраці провідних економік світу. Якщо на Сході України і в переговорах з припинення вогню в Сирії буде досягнуто суттєвого прогресу, країни "сімки" зможуть обговорити це питання з Москвою. Ключ до повернення в "вісімку" лежить у Москві", - сказав очільник німецького Міністерства в інтерв'ю RND.

У травні 2016  лідери країн "Великої сімки", куди входять Японія, Німеччина, Франція, Італія, Великобританія, США та Канада, виступили за подовження санкцій проти  Росії, попередивши, що можуть посилити обмежувальні заходи.

Як відомо, санкції проти РФ були введені 31 липня 2014 року через анексію Криму і були посилені у вересні 2014 року. 9 березня 2015 року Європейська Рада вирішила пов'язати термін дії санкцій з повним виконанням Мінських угод.

Після анексії Криму і початку збройного конфлікту на Донбасі США Євросоюз і ще кілька держав в кілька етапів застосували до Росії економічні санкції. В останні кілька місяців деякі європейські політики почали обговорювати можливість їх послаблення або зняття.

17 червня Рада ЄС подовжила санкції проти окупованого Криму на 12 місяців. Санкції стосуються заборони на імпорт до ЄС товарів з Криму і Севастополя, інвестицій в окупований півострів та експорту певних товарів і технологій в Крим.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація