Штайнмаєр жорстко відповів Лаврову щодо "зґвалтованої" мігрантами російськомовної дівчини

Штайнмаєр жорстко відповів Лаврову щодо "зґвалтованої" мігрантами російськомовної дівчини

Шайнмаєр звинуватив Росію у втручанні у внутрішні срави Німеччини. / Фото: Reuters

Історія 13-річної Лізи з Берліну набула розголосу після появи сюжету на російському каналі.

Голова МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр зробив незвично різку заяву щодо висловлювань російського колеги Сергія Лаврова по справі 13-річної російськомовної дівчинки Лізи, яку начебто зґвалтували мігранти.

Днем раніше Лавров заявив, що Німеччина намагається "політкоректно залакувати дійсність заради цілей внутрішньої політики", передає Deutsche Welle.

Штайнмаєр заявив, що немає жодних підстав для використання інциденту "для політичної пропаганди та втручанні у й без того складну внутрішньонімецьку дискусію про мігрантів та розпалюванні її".

Він підкреслив, що німецька влада робить усе можливе, аби з'ясувати обставини цієї події. Штайнмаєр рекомендував владі РФ дочекатися результатів розслідування.

16 січня російський Перший канал показав сюжет про 13-річну російськомовну мешканку Берліну Лізу, яку начебто викрали та зґвалтували троє чоловіків, схожих на мігрантів з Близького Сходу.

Натомість у німецькій поліції та прокуратурі заперечують зґвалтування дівчини.

Офіційний представник берлінської прокуратури Мартін Штельтнер заявив, що свідчення дівчинки дуже суперечливі і не було знайдено жодних слідів зґвалтування.

"У ході нашого розслідування ми не знайшли жодних доказів її викрадення. Також не було знайдено ніяких доказів зґвалтування. Ми встановили, що не було скоєно жодного з цих злочинів. Свідчення 13-річної дівчинки дуже суперечливі, вона представила нам різні версії події, кожну з яких ми ретельно перевіряємо", - каже Штельтнер.

Прокурор зазначив, що статевий контакт, скоріше за все, був за взаємною згодою, але за німецькими законами секс з 13-річною дитиною заборонений.

"На даний час ми виходимо з того, що у дівчинки був сексуальний контакт за взаємною згодою, принаймні з однією людиною, тому ви ведемо розслідування за підозрою в розпусних діях щодо дитини", - сказав Мартін Штельтнер.

У Німеччині нібито зґвалтована біженцями російськомовна дівчинка стала причиною протестів

У Німеччині нібито зґвалтована біженцями російськомовна дівчинка стала причиною протестів

Нагадаємо, що у центрі німецького міста Кельн у новорічну ніч невідомі влаштували масові сексуальні домагання та пограбування сотень жінок. Постраждалі розповіли, що нападники забирали в них сумки, мобільні телефони та гаманці. Канцлер Німеччини Ангела Меркель особисто закликала до швидкого розслідування справи.

Наразі поліція німецького міста Кельн зареєструвала понад 650 заяв від потерпілих під час нападів у новорічну ніч.

Акт масового насилля викликав акції протесту у місті. 9 січня, до собору, поблизу якого відбулись атаки, прийшли члени радикального руху проти мігрантів "Європейські патріоти проти ісламізації заходу" (Pegida). Водночас на цьому ж місці було організовано мітинг проти організації Pegida. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація