Штраф за кинутий недопалок у Брюсселі збільшать вчетверо

Штраф за кинутий недопалок у Брюсселі збільшать вчетверо

Фото: УНІАН

Місцева влада збільшуватиме кількість попільничок.

Штраф за кинутий на землю недопалок в бельгійській столиці Брюсселі зросте від 50 євро до 200. Нове правило набере чинності від початку наступного року.

Про це повідомила кураторка служби громадського доброустрою Зубіда Джеллаб у Facebook.

Вона також зазначила, що мерія запускає план, який підвищить обізнаність серед курців і привчить їх користуватися кишеньковими попільничками. Крім того, планується встановити стаціонарні по усьому місту.

Такі нововведення влада пояснює тим, що серед зібраного на вулицях сміття, більшу частину складають саме недопалки. А вони, кажуть чиновники, розкладаються упродовж тривалого часу і містять чималу кількість шкідливих речовин, зокрема миш'як, свинець, нікотин і канцерогени.

Джеллаб також підкреслила, що один недопалок забруднює 500 літрів води в океані й "повільно знищує" моря. "Він повільно, але вірно забруднює і вбиває моря ", - підкреслила місцева посадовиця.

Нагадаємо, раніше мер Венеції Луїджі Бруньяро заявив про намір заборонити куріння на відкритому повітрі. Мер запропонував видавати спеціальні пакети для курців, щоб вони не смітили на вулицях. Першими зонами, вільними від тютюну, можуть стати міст Ріальто та площа Сан-Марко. 

У МОЗ хочуть заборонити ароматизовані сигарети

У МОЗ хочуть заборонити ароматизовані сигарети

Повʼязані теми:

Наступна публікація