Штурм резиденції експрезидента Киргизстану. Під час сутичок загинув спецпризначенець

Штурм резиденції експрезидента Киргизстану. Під час сутичок загинув спецпризначенець

Фото: Associated Press

Проти прихильників колишнього президента порушили кримінальні справи.

 Під час спроби затримати колишнього президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва 7 серпня загинув один спецпризначенець і понад чотири десятки осіб зазнали травм. 

Про це йдеться у випуску ТСН.Ранок.

Під час штурму силовики заздалегідь відімкнули електропостачання, застосовували світло-шумові гранати і гумові кулі. Однак їм на заваді стали прихильники експрезидента – вони взяли у полон 6 правоохоронців. До ранку обом сторонам домовитися не вдалося, а сам Атамбаєв, за попередньою інформацією, забарикадувався у своєму будинку. 

В результаті, після зіткнень під час операції в будинку експрезидента відкриті кримінальні справи проти його прихильників:  за ст. 264 (масові заворушення), 266 (хуліганство), 244 (захоплення заручників) і 130 (вбивство). Також президент Киргизької Республіки Сооронбай Жеенбеков 7 серпня, перервавши свою короткострокову тижневу відпустку, виїхав до Бішкеку, аби скликати екстрене засідання Ради безпеки.

Зазначимо, що постанову про примусовий привід Атамбаєва було винесено через те, що він не з'явився на допит в рамках розслідування його можливої причетності до звільнення кримінального авторитета Азіза Батукаєва.

Атамбаєв був президентом Киргизстану в період від 2011 до 2017 рокуі став першим президентом, який добровільно пішов після першого терміну, а не був повалений в результаті революції. Генпрокуратура країни також стверджує, що у неї є підстави для порушення кримінальних справ проти Атамбаєва і його вже кілька разів безрезультатно викликали на допит.

Під час спроби затримати експрезидента Киргизстану загинув один спецпризначенець

Під час спроби затримати експрезидента Киргизстану загинув один спецпризначенець

Повʼязані теми:

Наступна публікація