Штурм "Зони 51". Чим закінчився похід до військової бази "з прибульцями", куди збиралися понад 2 млн осіб

Штурм "Зони 51". Чим закінчився похід до військової бази "з прибульцями", куди збиралися понад 2 млн осіб

Фото: Associated Press

Напад і звільнення інопланетян з "Зони 51" стало головним мемом 2019 року.

В кінці червня користувач Facebook Метті Робертс створив зустріч, присвячену штурму військової бази в Неваді під назвою "Зона 51". Через те, що її призначення точно невідоме, вона давно стала частиною багатьох конспірологічних теорій, зокрема – що там переховують прибульців.

Напад і звільнення інопланетян з "Зони 51" стало головним мемом 2019 року. Порятунок прибульців було призначено на 20 вересня, а на зустріч збиралися прийти понад 2 млн осіб.

У призначений час біля воріт військової бази справді зібралися люди, їх було набагато менше, ніж підписалися в Facebook і замість штурму вони влаштували вечірку. 

Повітряний простір про всяк випадок заздалегідь закрили, дорогу до бази – перегородили. Військові попередили, що не стерплять вторгнення на територію бази. На місце приїхали поліцейські і журналісти.

У соцмережах поширювали фейки про розміщених танків і десятки тисяч учасників штурму. Насправді десятки присутніх просто веселилися, розмахували жартівливими плакатами з вимогами відпустити полонених інопланетян і розгулювали пустелею в шапочках з фольги.

Військові і поліцейські не намагалися перешкодити учасникам штурму, якщо ті діяли в рамках закону. Багато відвідувачів вели стрими з місця подій. Один з учасників навіть пробіг перед телекамерами в стилі героїв "Наруто".

У результаті безпосередньо до воріт бази прийшли трохи більше 70 осіб. Постояли з плакатами, поспілкувалися з військовими, посміялися й розійшлися. Попри те, що заявленого штурму не сталося, з'явилося багато мемів.

Що таке "Зона 51" і при чому тут прибульці

"Зона 51" – американська військова база, яка функціонує, розташована у пустелі в Південній Неваді. Вона займає ділянку 9,7 на 16,1км та входить в так звану Groom box – зону, у якій обмежено можливість здійснювати польоти.

Базу було споруджено американським урядом 1955 року. Відтоді вона нерідко ставала об'єктом різних конспірологічних теорій – так, одна стверджує, що тут тестують різноманітну екзотичну зброю, інша – що тут вчені працюють над створенням технології для телепортації та подорожей у часі. 

Проте найчастіше "Зону 51" пов'язують саме з прибульцями. Люди неодноразово помічали тут НЛО, а 1989 року колишній працівник бази Боб Лазар навіть заявив, що працював з іншопланетними літальними апаратами.

Фото: tsn.ua

Уряд США офіційно визнав існування "Зони 51" лише 2013 року. Тоді ЦРУ у відповідь на поданий запит про свободу інформації (FOIA) оприлюднила документи, що стосуються зазначеної ділянки. 

У них зазначається, що у минулому база використовувалася для тестувань різноманітних літальних апаратів. Так, зокрема, саме тут випробовували американські літаки-розвідники U2. Над чим зараз працює база – невідомо. Інформація щодо цього є засекреченою. 

Найзатятіші конспірологи продовжують вірити, що її діяльність має якийсь стосунок до прибульців. Нещодавно стало відомо, що деякі люди навіть збираються штурмувати "Зону 51" у пошуках інопланетян (хоч й жартома). 

Багато туристів зазвичай приваблює й Національний музей атомних випробувань, який проводить щомісячні екскурсії до закинутого Невадського випробувального полігону – найближчого до "Зони 51" місця, у яке можна потрапити легально. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація