Сигнальні ракети і перехоплення: винищувачі США "прогнали" російських штурмовиків у Сирії

Сигнальні ракети і перехоплення: винищувачі США "прогнали" російських штурмовиків у Сирії

Фото: Reuters

Літаки РФ перетнули зону над річкою Євфрат.

Американські ВПС здійснили перехоплення двох російських штурмовиків Су-25, які порушили межі де-конфліктної зони польотів у небі над Сирією.

Про це інформує CNN із посиланням на два джерела в Пентагоні.

"Два американських винищувачі-стелс F-22 у середу здійснили перехоплення двох російських літаків після того, як вони перетнули зону над річкою Євфрат у Сирії, прямуючи на схід від де-конфліктної лінії, що розмежовує російські та коаліційні літаки, які діють у Сирії", - зазначається в повідомленні.

Британський винищувач перехопив російський бомбардувальник над Чорним морем

Британський винищувач перехопив російський бомбардувальник над Чорним морем

Російські пілоти кермували штурмовиками Су-25. Американські винищувачі під час перехоплення застосували попереджувальні сигнальні ракети після того, як росіяни кілька разів перетнули лінію річки. За інформацією іншого джерела, протягом останніх кількох хвилин інциденту з російського боку був також залучений Су-35.

У Пентагоні підкреслили, що попереджали росіян кілька разів по каналу попередження від конфліктних ситуацій, встановлених в рамках домовленості між РФ і військами коаліції. Пізніше інформацію про інцидент підтвердили в Центральному командуванні Військово-повітряних сил США.

Наприкінці квітня російські бомбардувальники чотири рази підлітали до берегів Аляски, останній раз це сталося 20 квітня, коли два американських літака F-22 разом з двома канадськими CF-18 Hornet піднімалися для супроводу двох бомбардувальників Ту-95 ВПС Росії.

В Пентагоні і Білому домі тоді серія польотів військової авіації не викликала запитань. За словами представника Командування північно-американської повітряно-космічної оборони Джона Корнеліо, нічого провокаційного в цих польотах немає.

Повʼязані теми:

Наступна публікація