Символ невдачі: з’явилося фото американського солдата з прапором із посольства в Афганістані

Символ невдачі: з’явилося фото американського солдата з прапором із посольства в Афганістані

Фото: dailymail.co.uk

Евакуація посольства США почалася в неділю, 15 серпня, за допомогою гелікоптера Chinook.

Під час евакуації посла США в Афганістані Росса Вілсона та інших працівників дипломатичного представництва американський прапор було спущено з будівлі посольства та поспішно згорнуто. Фото американського солдата, який стискає прапор в салоні гелікоптера, у ЗМІ називають символом невдачі військової кампанії США в цій країні, передає видання Daily Mail.

Евакуація американського посольства почалася у неділю, 15 серпня. За словами представника Держдепартаменту США Неда Прайса, для цього використовували вертольоти Chinook.

"Ми можемо підтвердити, що безпечна евакуація всього персоналу посольства завершена. Весь персонал посольства знаходиться в приміщенні міжнародного аеропорту Хаміда Карзая, периметр якого охороняється військовими США", - сказав він.

Теперішню евакуацію американського дипломатичного представництва у Кабулі порівнюють із подіями 1975 року, коли після невдачі у В’єтнамі відбувалася термінова евакуація дипломатичного представництва США у Сайгоні.

Фотографію американського солдата, який зі згорнутим прапором, сидить в салоні гелікоптера, називають символом теперішньої поразки США в Афганістані.

Фото: dailymail.co.uk

Нагадаємо, що Росія, Китай Пакистан - єдині держави, які залишили у захопленому талібами Кабулі свої посольства. Інші країни евакуювали дипломатичні представництва зі столиці Афганістану.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Талібан захопив Афганістан
Наступна публікація