Син Усами бен Ладена одружився з дочкою виконавця терактів 11 вересня

Син Усами бен Ладена одружився з дочкою виконавця терактів 11 вересня

Фото: Reuters

Імовірно він може перебувати в Афганістані.

Син Усами бен Ладена Хамза одружився з дочкою виконавця теракту 11 вересня 2001 року, вчиненого в Нью-Йорку, США.

Про це в інтерв'ю газеті The Guardian розповіли зведені брати бен Ладена Ахмад і Хассан аль-Аттас.

"Ми чули, що він одружився з дочкою Мухаммеда Атти [головний виконавець терактів 11 вересня 2011 року, - ред]. Ми не знаємо, де він знаходиться, швидше за все, в Афганістані", - розповіли вони.

Хамза бен Ладен / Фото: Getty Images

За їх словами, Хамза - син однієї з трьох виживших дружин джихадіста. Він вважається заступником нового лідера терористичної організації "Аль-Каїда" Аймана аз-Завахірі і планує помститися американським спецслужбам за вбивство батька.

Газета зазначає, що з тих пір як Усама бен Ладен був убитий в 2011 році в Пакистані, він неодноразово публічно закликав прихильників джихада почати війну проти Сполучених Штатів, Великобританії, Франції та Ізраїлю.

Служби розвідки західних країн в останні два роки ведуть активний пошук Хамзи бен Ладена, оскільки він може мобілізувати прибічників батька. Його одруження з дочкою Атти, громадянина Єгипту, може означати, що інші члени угруповання співпрацюють, а саме воно продовжує існувати.

Аль-Каїда - міжнародна терористична організація, заснована у 1988 році Усамою бен Ладеном в Афганістані для боротьби з радянським вторгненням. Бен Ладен перебував у списку найбільш розшукуваних терористів ФБР від 1998 року.

11 вересня 2001 року 19 смертників Аль-Каїди викрали чотири американських пасажирських літака. Два авіалайнери врізалися у вежі Всесвітнього торгового центру, третій впав на будівлю Пентагону, ще один розбився в околицях міста Шанксвілл, штат Пенсільванія. В результаті жахливого нападу загинуло 2 996 чоловік, більше 6 000 осіб отримали поранення.

Нагадаємо, 2016 року син вбитого міжнародного терориста та колишнього лідера ісламської терористичної організації "Аль-Каїда" Усами бен Ладена - Хамза бен Ладен - у своєму 21-хвилинному зверненні "Ми всі Усами" пообіцяв помститися за батька.

Усама бен Ладен вбитий у Пакистані

Усама бен Ладен вбитий у Пакистані

Повʼязані теми:

Наступна публікація