Сина прем'єра Ізраїлю забанили у Facebook через "мову ворожнечі"

Сина прем'єра Ізраїлю забанили у Facebook через "мову ворожнечі"

Фото: facebook.com/yair.netan

Він писав дописи, направлені проти мусульман та палестинців.

Facebook відновив акаунт Яіра Нетаньяху, старшого сина прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньяху, після того, як його тимчасово забанили за "мову ворожнечі" у низці дописів, спрямованих проти мусульман і палестинців.

Про це пише CNN.

В одному пості на початку цього місяця, написаному на івриті, 27-річний Яір писав: "Тут не буде миру, поки: 1. Всі євреї не покинуть Ізраїль 2. Всі мусульмани не покинуть Ізраїль Я віддаю перевагу другому варіанту".

В іншому пості він написав: "Чи знаєте ви, де немає нападів? В Ісландії та Японії. Тому що там немає мусульман".

У третьому дописі син прем'єра називав палестинців "монстрами", яких слід "заохочувати до імміграції" в арабські країни.

Facebook спочатку видалив публікації, але потім вирішив забанити акаунт Яіра на 24 годин після того, як він зробив скріншот екрану, де відображалися повідомлення, які видалив Facebook, і закликав їх розповсюджувати.

"Яір Нетаньяху розмістив декілька постів, які включають мову ненависті, - це чітко порушує наші стандарти спільноти, тому цей вміст був вилучений з нашої платформи. Ми будемо робити так з усіма, хто публікує подібний вміст", - сказав CNN речник Facebook.

Яір Нетаньяху у своєму Twitter поскаржився на переслідування з боку "поліції Facebook" та закликав правих в усьому світі "прокинутися".

"Єдиний спосіб висловлювання, який ми маємо, - це соціальні мережі, оскільки засоби масової інформації контролюються крайніми лівими (як в Ізраїлі, так і в Америці). Наразі вони намагаються закрити наші роти в єдиному місці, де ми маємо право висловити свою думку".

Син прем'єра зазначив, що у Facebook є офіційні сторінки таких організацій, як "ХАМАС", "Хезболлах" та іранського режиму.

"Існує також величезна кількість сторінок, які вимагають знищення Ізраїлю та вбивства євреїв. Існують тисячі насильницьких та екстремістських постів проти мене та моєї сім'ї, включаючи загрози фізичного насильства та загрози вбивства, - все це не суперечить правилам спільноти Facebook".

Нагадаємо, суд у Відні зобов'язав Facebook видаляти образливі публікації із "мовою ворожнечі". Позов до суду проти соціальної мережі подала Партія зелених Австрії, лідер якої Єва Главішніг постраждала від образливих повідомлень. Суд переконаний, що публікації про Главішніг чітко несуть "мову ненависті" та суперечать "стандартам спільноти".

Тому суд постановив, що Facebook має видаляти образливі пости не лише в Австрії, а й в усьому світі, зазначивши, що лише блокування такого контенту недостатньо.

Раніше Facebook, Twitter та інші соціальні мережі зазнали критики через те, що вони дуже повільно реагують на "мову ворожнечі" і недостатньо швидко видаляють відповідні повідомлення. 

На допит через шампанське. Поліція Ізраїлю кілька годин провела в резиденції Біньяміна Нетаньягу

На допит через шампанське. Поліція Ізраїлю кілька годин провела в резиденції Біньяміна Нетаньягу

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація