Сирійські повстанці звільнили від ІД кілька селищ поблизу кордону з Туреччиною

Сирійські повстанці звільнили від ІД кілька селищ поблизу кордону з Туреччиною

Повстанці в південно-західному Алеппо, серпень 2016 / Фото: Reuters

Сімох бойовиків взяли в полон.

Вільна сирійська армія визволила низку селищ навколо міста Джераблус, що на півночі Сирії, від терористів ІД в рамках операції "Щит Євфрату".

Командувач повстанців, який побажав лишитися анонімним через можливу помсту ісламістів, повідомив, що ВСА звільнила вісім селищ в радіусі 20 кілометрів навколо Джераблуса, передає Anadolu.

За словами військового, це місто, розташоване на західному березі річки Євфрат, раніше було окуповане терористами ІД.

У ході операції повстанці взяли в полон сімох бойовиків, а також захопили їхню зброю.

Крім того, у штабі прем'єр-міністра Туреччини повідомили, що навколо Джераблуса загалом звільнили 10 селищ, а також — три навколо Аль-Раї, що подалі на захід вздовж турецького кордону. Околиці останнього також звільнила ВСА, однак, без уточнення від кого саме.

Джераблус — місто на півночі Сирії поблизу кордону з Туреччиною, де проходить операція "Щит Євфрату" / Фото: Google Maps

До слова, операція "Щит Євфрату" розпочалася в середу, 24 серпня, з метою ліквідації терористичної загрози повстанцями ВСА за підтримки турецької бронетехніки, артилерії і реактивних літаків вздовж кордону Туреччини.

Нагадаємо, нещодавно від терористів ІД звільнили і місто Кайяра, що на півночі Іраку. Визволення досягла армія офіційного Багдада. Таким чином, в Іраку відкрили шлях до Мосула, останнього найбільшого осередку ісламістів в усій країні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація