Сирійські проурядові сили увійшли в район Афрін для протистояння турецьким військовим

Анкара заявляє, що армія Туреччини здійснила попереджувальний обстріл і змусила прихильників Асада відступити.

Озброєні прихильники уряду Башара Асада увійшли до району Афрін, який контролюють сирійські курди, щоб протистояти наступу турецьких військ.

Про це у вівторок, 20 лютого, повідомило сирійське державне інформаційне агентство SANA.

Новий фронт відкритий у Сирії. Турецькі війська увійшли до країни

Новий фронт відкритий у Сирії. Турецькі війська увійшли до країни

Агентство оприлюднило фото, як проурядові ополченці, розмахуючи зброєю та сирійськими прапорами, прибули в Афрін на приблизно 20 автівках.

"Народне ополчення буде задіяне у протистоянні турецькій агресії та "ІДІЛ", захищаючи територіальну цілісність і суверенітет Сирії та перешкоджаючи спробам окупувати місто режимом Ердогана та його терористичними найманцями", - йдеться у повідомленні сирійського агентства.

Зазначається, що одразу після прибуття до Афріну проурядові сили обстріляли з артилерії турецькі військові.

Турецьке державне інформаційне агентство Анадолу зі свого боку заявляє, що армія Туреччини здійснила попереджувальний артилерійський обстріл у бік проасадівських військ, коли вони підійшли на відстань 10 км до Афріну, і змусила їх повернути назад. Анкара заявляє, що внаслідок обстрілу жоден транспортний засіб у сирійській проурядовій колоні не постраждав.

Раніше глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу пригрозив армії Сирії військовими діями, якщо вона підтримає курдські формування в Африні. Він підкреслив, що Анкара не бачить проблеми у введенні до міста сирійських урядових військ, якщо вони очистять регіон від курдських збройних Загонів народної самооборони (YPG). "Якщо ж вони будуть захищати YPG від нас, Туреччину і турецьких солдатів ніхто не зупинить. (...) Це чинно також для Манбиджа і території на схід від Євфрату", — сказав міністр. 

Нагадаємо, спецоперація турецьких військових "Оливкова гілка" почалася на території Сирії 20 січня. Її головною метою є очищення сирійського району Афрін від сирійських курдів: 72 турецьких літаки атакували понад 100 цілей, а також були введені танки. Раніше прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що таким чином Анкара прагне усунути загрозу кордонів Туреччини, що йде з північного заходу Сирії в останні три роки".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Туреччина проти курдів
Наступна публікація