Сирійські військові зірвали прапор ІД з древнього замку в Пальмірі

Сирійські військові зірвали прапор ІД з древнього замку в Пальмірі

Фото: Reuters

Бої відновилися майже у всіх частинах Пальміри.

Бійці урядових сил Сирії відновили наступ на раніше захоплене ісламістами місто Пальміра.

В ході операції військовим вдалося зірвати прапор терористичного угруповання "Ісламська держава" з висоти, де розташований стародавній замок. Згодом прапор було спалено. Однак підняти прапор Сирії над цитаделлю солдатам поки не вдається через прицільний вогнь бойовиків. Терористи обстрілюють висоту з танка, зенітної установки і мінометів. Інтенсивним вогнем був зруйнований центральний вхід, через що заблокований доступ в замок.

У суботу, 26 березня, бої відновилися майже у всіх частинах Пальміри, за винятком історичного району. Пальміра має стратегічно важливе значення. Це місто розташоване на трасі, яка з'єднує Дамаск і східну частину Сирії.

Нагадаємо, раніше російськи літаки вдарили бойовикам "Ісламської держави в стародавньому сирійському місті Пальміра і північній провінції Алеппо.

Додамо, що бойовики "ІД" тривалий час руйнують давню Пальміри. У серпні терористи "Ісламської держави" підірвали храм Баал-Шаміна, пізніше продемонструвавши фотографії жахливі руйнування в Мережі. Загалом, місто кардинально змінилося після атак ісламістів, які зруйнували древні храми і пам'ятники архітектури. На супутникових знімках на місці давніх пам'яток архітектури можна побачити практично порожні території, на яких залишилися одні уламки

Повʼязані теми:

Наступна публікація