Скандал із Трампом-молодшим: в американського президента нагадали про нібито змову із Україною - ЗМІ

Скандал із Трампом-молодшим: в американського президента нагадали про нібито змову із Україною - ЗМІ

Фото: Reuters

"Взаємодія відбувалася між офіційними особами Національного комітету демократів з чиновниками українського уряду", - заявила офіційний представник адміністрації Трампа.

У адміністрації президента США віддають перевагу обговорювати можливе втручання України у вибори в США, про яке написало одне з центральних американських видань понад півроку тому, ніж зосереджуватися на новому скандалі навколо Дональда Трампа-молодшого.

Про це заявила перший заступник речника Білого дому Сара Сандерс, - пише Укрінформ.

"Якщо й були якісь свідчення про змову (на президентських виборах – ред.) в 2016 році, про які стало відомо, або які обговорювалися, то це була (змова – ред.) між Національним комітетом демократів і українським урядом. Я не часто цитую The New York Times, але навіть один із їхніх журналістів сьогодні написав у твітері, що чому би цей приклад не свідчив про змову: "Взаємодія відбувалася між офіційними особами Національного комітету демократів з чиновниками українського уряду, а не лише з деякими партнерами", - заявила офіційний представник адміністрації Трампа.

Таким чином вона прокоментувала реакцію на давню статтю у виданні Politico, яка стверджувала із посиланням на колишнього українського дипломата, що посольство України в Вашингтоні начебто співпрацювало з громадянкою США українського походження Олександрою Чалупою. У публікації наголошувалося, що вона нібито збирала компромат на Пола Манафорта, який керував президентською кампанією Трампа. В самому ж посольстві заперечують будь-які спроби вступити в будь-яку змову з політичними силами в США. Стаття в Politico вийшла ще 11 січня, однак зараз її охоче цитують представники кабінету Трампа.

Це відбувається на тлі останнього скандалу із сином нинішнього президента Сполучених Штатів. Як виявилось, у розпал президентської кампанії він отримав пропозицію від росіян щодо забезпечення штабу його батька компроматом на Гілларі Клінтон.

Трамп анонсував промову щодо зустрічі сина з російським адвокатом

Трамп анонсував промову щодо зустрічі сина з російським адвокатом

Пізніше цей компромат був оприлюднений та серйозно зіпсував виборчі позиції кандидата від демократів.

Водночас кандидат на пост директора ФБР Крістофер Рей зазначив, що в разі затвердження його на посаді, він вивчить питання, описане в публікації Politico.

Син Трампа свідчитиме перед сенаторським комітетом з розвідки щодо розмови з росіянкою

Син Трампа свідчитиме перед сенаторським комітетом з розвідки щодо розмови з росіянкою

Повʼязані теми:

Наступна публікація