Скандал з американським пастором: Туреччина введе санкції у відповідь на дії США

Скандал з американським пастором: Туреччина введе санкції у відповідь на дії США

Реджеп Тайїп Ердоган / Фото: Reuters

За словами Ердогана, США висловили серйозну неповагу.

Туреччина заморозить активи двох міністрів США у відповідь на американські санкції.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, пише Hurriyet Daily News.

"Останній крок, зроблений США в інциденті з пастором Брансоном в Ізмірі, не відповідає стратегічному партнерству. США висловили серйозну неповагу цим кроком", - сказав Ердоган під час свого виступу в Анкарі.

"До вчорашнього вечора ми виявляли терпеливість. Сьогодні я доручаю своїм друзям заморозити активи американських міністрів юстиції та внутрішніх справ в Туреччині", - додав він.

"Ті, хто думають, що можуть змусити Туреччину зробити крок назад, вдавшись до загрозливих висловлювань і абсурдних санкцій, показують, що вони не знають турецьку націю", - пояснив турецький лідер.

Нагадаємо, США ввели санкції проти Туреччини через затриманого американського пастора. Турецький суд відхилив апеляцію Бренсона про звільнення з домашнього арешту під час судового засідання. Туреччина звинувачує його у допомозі групі, яку Анкара вважає причетною до невдалого військового перевороту два роки тому.

Зазначається, що через ймовірність запровадження санкцій турецька ліра опустилася до найбільшого свого мінімуму стосовно долара.

Ердоган призначив свого зятя на посаду міністра фінансів країни

Ердоган призначив свого зятя на посаду міністра фінансів країни

Повʼязані теми:

Наступна публікація