Скандальна закупівля Туреччиною зброї РФ. Ердоган прокоментував чутки про можливий вихід з НАТО

Скандальна закупівля Туреччиною зброї РФ. Ердоган прокоментував чутки про можливий вихід з НАТО

Фото: Getty Images

В Анкарі не відмовляються від російської зброї.

Туреччина не збирається відмовлятися від членства в НАТО та змінювати своїх союзників через закупівлю зброї в РФ.

Про це 31 серпня повідомив президент країни Таїп Ердоган, передає Anadolu.

"Ми не маємо наміру відмовлятися ні від членства в НАТО, ні від своїх союзників", - сказав Ердоган, виступаючи з промовою в Стамбулі.

Раніше в суботу міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу також заявляв, що Туреччина залишається вірним союзником НАТО, незважаючи на закупівлі в РФ систем ЗРК С-400.

Нагадаємо, 28 серпня директор Федеральної служби з військово-технічного співробітництва (ФСВТС) Дмитро Шугай повідомив, що РФ і Туреччина обговорюють можливість постачання російських винищувачів п'ятого покоління Су-57 після того, як США відмовилося продавати F-35.

Раніше, 12 липня, до Анкари (Туреччина) доправили першу партію російського обладнання з протиракетної оборони С-400. 

Штати неодноразово закликали Туреччину відмовитися від купівлі російських зенітно-ракетних комплексів С-400. Інакше Анкарі пригрозили "серйозними наслідками". В результаті, Штати не продадуть Туреччині ані F-35 (американський винищувач-бомбардувальник), ані Patriot (зенітно-ракетні комплекси).

Зазначимо, що міністр оборони Туреччини Хулуси Акар заявив, що Туреччина придбає у Росії зенітно-ракетні системи С-400 через нагальну потребу забезпечити безпеку країни. За його словами, розміщення С-400 в Туреччині розпочнеться в жовтні, а командування ЗС Туреччини пізніше визначить місця їх дислокації.

Туреччину усунули від виробництва американських винищувачів через торгівлю з РФ

Туреччину усунули від виробництва американських винищувачів через торгівлю з РФ

Повʼязані теми:

Наступна публікація