Скандальний президент Філіппін перервав візит в Росію через бойовиків "ІДІЛ"

Скандальний президент Філіппін перервав візит в Росію через бойовиків "ІДІЛ"

Фото: Reuters

Дутерте попросив у Путіна зброю для боротьби з бойовиками.

Президент Філіппін Родріго Дутерте перервав візит в Росію. Літак з президентом вилетів з Москви у вівторок ввечері замість п'ятниці, як передбачалося раніше.

Про це повідомляє Газета.Ru.

Під час зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, яку терміново перенесли на день раніше, Дутерте пояснив, що змушений вилетіти додому у зв'язку з різкою активізацією бойовиків, пов'язаних з "ІДІЛ".

В провінції Мінданао на півдні Філіппін бойовики угруповання "Маут" вбили трьох поліцейських і поранили 12. Збройні сутички почалися, коли правоохоронці почали обшуки в квартирі у місті Мараві, де скривалися 15 ісламістів.

Російська служба "Бі-бі-сі" повідомляє, що бойовики захопили частину міста. У соцмережах з'явилися фото, на яких видно, як озброєні люди ходять по вулицях 200-тисячного Мараві і встановлюють чорний прапор, схожий на прапор "ІД".

У той же час Reuters пише, що офіційна влада Філіппін закликає не поширювати чутки про захоплення бойовиками будівель в Мараві. За даними агентства, у місті тривають бої, солдати перекрили дороги, а місцеві мешканці тікають з міста.

У зв'язку зі сформованою ситуацією президент Дутерте запровадив воєнний стан в провінції Мінданао. Перед вильотом з Москви він встиг попросити у Путіна нове озброєння для боротьби з бойовиками.

"Звичайно, наша країна потребує сучасних зразках озброєнь, у нас були замовлення у Сполучених Штатах, але зараз ситуація там не дуже гладка і для того, щоб битися з "ІД", з їхніми підрозділами та угрупованнями, нам потрібно сучасну зброю", — звернувся Дутерте до Путіна.

Путін сказав, що сподівається на те, що конфлікт на Філіппінах буде вирішено з мінімальними втратами. Також він заявив про наявність перспектив економічного і військового співробітництва між Москвою і Манілою.

Нагадаємо, філіппінські морські піхотинці знайшли останки німецького заручника, який був обезголовлений бойовиками з терористичної організації "Абу Сайяфа" на півдні країни. Десантники відкопали голову і тіло Юргена Густава Кантнера 4 березня в гірській глибинці міста Інданан у провінції Сулу, де бойовики тримають принаймні 31 іншого іноземного і філіппінського заручника.

Правозахисники США відреагували на запрошення Трампом скандального президента Філіппін

Правозахисники США відреагували на запрошення Трампом скандального президента Філіппін

Повʼязані теми:

Наступна публікація