Скандального екс-керівника ДУСі Бакая затримали у Москві - джерела

Скандального екс-керівника ДУСі Бакая затримали у Москві - джерела

Скандального екс-керівника ДУСі Бакая затримали у Москві - джерела

Фото: УНІАН

Йому закидають фінансові махінації.

У Москві затримали колишнього керівника Державного управління справами та екс-голову "Нафтогазу" Ігоря Бакая. Про це ТСН стало відомо від поінформованих джерел.

Повідомляється, що разом з Бакаєм були затримані його бухгалтер та помічник Костянтин. Сьогодні, 31 жовтня, помічника та бухгалтера відпустили зі слідчого ізолятора, а сам Бакай залишився під вартою.

За даними джерел, екс-чиновника звинувачують у тому, що він обманним шляхом заволодів фінансами сторонніх осіб. На нього є 10 заяв від ошуканих і серед них заява від російського мільярдера Алішера Усманова, який нібито позичив Бакаю 9 мільйонів доларів.

Джерела повідомляють, що останнім часом Бакай жив, переміщуючись між ОАЕ та Москвою та постійно позичав гроші у знайомих.

Ігор Бакай після відставки обвинувачувався в перевищенні влади і зловживанні службовим становищем, він з родиною втік до Росії наприкінці 2004 року, де отримав громадянство 2005 року. Його навіть подавали у міжнародний розшук.

Зокрема Бакай підозрювався в участі в незаконному продажі майнових комплексів "Готель "Дніпро", "Готель "Україна", а також нерухомості Національного комплексу "Експоцентр України". Крім того, "завгоспа Кучми" й інших службових осіб ДУСі підозрювали в тому, що вони безоплатно використовували авіаційну техніку авіапідприємства "Україна", підлеглого Державному управлінню справами – протягом 2003-2004 р. за розпорядженням посадових осіб ДУС було незаконно виконано 68 комерційних рейсів на літаках і вертольотах державіапідприємтства на суму понад 1 млн грн. Були й менш серйозні обвинувачення, як наприклад, у тому, що в 2003-2004 р. Бакай видав розпорядження про виділення квартир своїм заступникам з перевищенням житлових норм.

Однак, з приходом до влади Януковича, всі справи проти Бакая було закрито Печерським судом. 14 квітня 2010 року Апеляційний суд Києва визнав законність закриття всіх справ. Всі рахунки та майно самого Бакая, його дружини та тестя було розблоковано. У Росії Бакай займається бізнесом "за декількома напрямами". Причому, як з'ясовували журналісти, поки в Україні тривали слідчі дії щодо нього, операції проводились через його дружину.

Кореспондент ТСН Ольга Василевська

Повʼязані теми:

Наступна публікація