Скинути уряд США та розпочати расову війну. Як лідер американських неонацистів опинився в Росії та керував екстремістами

Скинути уряд США та розпочати расову війну. Як лідер американських неонацистів опинився в Росії та керував екстремістами

ФБР описує угрупування "The Base" як "расово мотивовану екстремістську групу".

46-річний американець Ріналдо Наззаро, який у 2018-му році разом зі своєю дружиною переїхав із Нью-Йорка до Санкт-Петербурга, є засновником неонацистської організації "The Base", йдеться у матеріалі ВВС

"У 2018-му році дружина Наззаро придбала квартиру в елітному житловому комплексі "Будинок біля ратуші" у Дегтярному провулку Санкт-Петербурга - у 200 метрах від будівлі, де розташовані 13 комітетів адміністрації міста. Зараз квартири в ньому коштують від 18 млн рублів. З цієї квартири Наззаро міг координувати роботу "The Base", - йдеться у статті.

За інформацією журналістів, "The Base" нібито набирала учасників через інтернет. Для пропаганди у соцмережах Наззаро використовував псевдоніми "Норман Спір" і "Роман Вульф". Спілкування із членами угрупування проходило у захищених месенджерах. Потім екстремісти виїжджали на своєрідні військові збори.

"На відео в Telegram-каналі "The Base" видно, як дюжина професійно екіпірованих чоловіків розстрілює з автоматів картонні мішені в лісі, влаштовує факельні ходи, спалює прапори США. Місце проведення цих заходів не уточнюється", - йдеться у матеріалі.

У соцмережах "Норман Спір" публікував матеріали британської неонацистської організації "Національна дія" (National Action), яка заборонена у Британії. 

Ріналдо Наззаро до переїзду в Росію

"Норман Спір" також захоплювався "Аль-Каїдою" - терористичною організацією, назва якої з арабської перекладається як "Основа", так само, як і назва "The Base".

Наприкінці 2019-го року ФБР запобігла замаху на вбивство подружжя антифашистів і їхніх дітей. Затримали трьох людей: усі вони виявилися членами "The Base".

На допиті у січні цього року вони заявили, що лідер групи вчив їх спілкуватися кодовими словами. І що, використовуючи цей шифр, вони повідомляли лідера про підготовку злочину. Вбивство антифашистів було заплановано на лютий.

Наззаро e купейному вагоні Санкт-Петербург - Чебоксари

Лідер The Base радив їм не брати публічну відповідальність за злочин, оскільки "сигнал все одно очевидний і призведе до прискорення [початку расової війни]".

Після недавнього арешту учасників "The Base" "Роман Вульф" (він же "Норман Спір", він же Ріналдо Наззаро) заявив в Telegram-каналі угруповання: "Ми без збентеження продовжимо свою боротьбу за виживання".

Нині організацією "The Base" займається ФБР, а семеро її можливих учасників заарештовані та звинувачені у низці злочинів, серед яких змова з метою вбивства.

Повʼязані теми:

Наступна публікація