Слідом за Британією п'ять країн ЄС можуть видворити російських дипломатів

Слідом за Британією п'ять країн ЄС можуть видворити російських дипломатів

Лтіак Іл-96 забирає російських дипломатів / Фото: Reuters

Раніше ймовірність таких заходів допустили у Литві.

Низка країн Євросоюзу можуть ухвалити рішення про відкликання дипломатів із Росії за прикладом Великої Британії у зв'язку з ймовірною причетністю РФ до отруєння екс-розвідника Сергія Скрипаля.

Про це повідомляє The Telegraph, передає "Інтерфакс".

Йдеться про те, що п'ять країн Європейського Союзу розглядають можливість видворити дипломатів Російської Федерації. Серед них Франція, Польща, Литва та ще дві країни. Президент Литви Даля Грибаускайте заявила, що можливість таких заходів розглянуть конкретніше наступного тижня.

Подібні заяви роблять і в Чехії. Офіційна Прага може приєднатися до низки країн, які збираються розпрощатися з російськими дипломатами.

Нагадаємо, 14 березня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей оголосила про висилку з країни 23 дипломатів РФ і про скасування візиту глави російського МЗС Сергія Лаврова до країни через отруєння в Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля. У відповідь РФ оголосила персонами нон ґрата 23 британських дипломатів. У Британії РФ вважають причетною до отруєння Скрипаля і його дочки, оскільки виявили дію нервово-паралітичного газу "Новачок", який виготовляли на території Росії. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація