Слідство розглядає кілька версій убивства журналістки-розслідувача у Болгарії

Слідство розглядає кілька версій убивства журналістки-розслідувача у Болгарії

Фото: pixabay.com

На місці вбивства бракувало деяких предметів її одягу.

Слідство розглядає кілька версій вбивства болгарської журналістки Вікторії Марінової.

Про це пише "Радіо Свобода".

Йдеться про випадковий нападу і про вбивство, яке пов’язане з роботою вбитої.

У міністерстві внутрішніх справ Болгарії підтвердили, що журналістка Вікторія Марінова перед вбивством зазнала зґвалтування.

Про це заявив міністр Младен Марінов (не родич журналістці - ред).

Як повідомив заступник голови поліції Іліан Єнчев, тіло 30-річної жінки виявив місцевий житель у зеленій зоні поблизу Дунаю. За декілька метрів від тіла були знайдені речі вбитої журналістки. Неподалік також був припаркований її автомобіль.

Прокурор Ґеорґі Ґеорґієв раніше заявив, що Марінова загинула внаслідок "комбінованої травми голови і задушення". Також на місці нападу бракувало деяких предметів її одягу.

Вікторія Марінова була журналісткою та адміністративним директором телеканалу TVN. Серед іншого вона займалася розслідуванням розкрадання коштів з фондів Євросоюзу, виділених на  будівництво об’єктів інфраструктури у Болгарії.

На Мальті підірвали автомобіль з журналісткою всередині, яка розслідувала "панамську справу"

На Мальті підірвали автомобіль з журналісткою всередині, яка розслідувала "панамську справу"

Це вже третє вбивство журналістів на території Європейського Союзу за останній рік. У жовтні 2017 року на Мальті вбили Дафну Каруану Галісію, яка була однією з авторок матеріалу про панамські офшори місцевих політиків. У лютому 2018-го у Словаччині вбили журналіста Яна Куцяка з нареченою. Цей журналіст розслідував зв'язки урядовців з італійською мафією. Його вбивство призвело до масових протестів, які змусили прем'єра Словаччини подати у відставку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація