Сльозогінний газ, водомети та масові заворушення. В Албанії вибухнули антиурядові протести

Сльозогінний газ, водомети та масові заворушення. В Албанії вибухнули антиурядові протести

Фото: Associated Press

Мітингувальники влаштували сутички з поліцією.

В Албанії 16 лютого під час антиурядових протестів прихильники опозиції намагалися увірватися до будівлі уряду, акція супроводжувалася сутичками з поліцією.

Про це повідомляє Associated Press.

За інформацією агентства, в Тирані мітингувальники прорвали поліцейські кордони в спробі увірватися до будівлі місцевого кабінету міністрів, зламали двері, проте так і не проникли всередину. Поліція зупинила протестувальників сльозогінним газом і водяними гарматами.

Також повідомляється, що машини швидкої допомоги забрали кількох постраждалих. Прихильники опозиції виступають за відставку уряду і дострокові вибори.

Нагадаємо, в листопаді 2018 року у Франції розпочалися протести "жовтих жилетів" проти підвищення цін на пальне розпочались. Під час протестів загинули дев'ятеро людей, ще понад 1407 осіб отримали тілесні ушкодження. Попри масові протести уряд Франції довго дотримувався свого плану щодо подальшого підвищення акцизів на пальне. 

Згодом стало відомо, що у Франції призупинять рішення про підвищення податку на пальне. Пізніше Еммануель Макрон анонсував підвищення зарплати та скорочення податків. Також Макрон визнав, що вимоги протестувальників правдиві.

2 січня французька поліція затримала одного з представників руху "жовтих жилетів" Еріка Друє за проведення у Парижі неузгодженої акції протесту. 27 січня у Парижі відновились протести "жовтих жилетів". А 3 лютого стало відомо, що Макрон розмірковує над проведенням референдуму, щоб вийти зі спричиненої протестами "жовтих жилетів" кризи.

В Аргентині спалахнули масові протести проти інфляції

В Аргентині спалахнули масові протести проти інфляції

Повʼязані теми:

Наступна публікація