Слухання по імпічменту Трампу "ще більше розділяють" США: як в Сенаті захищали експрезидента

Слухання по імпічменту Трампу "ще більше розділяють" США: як в Сенаті захищали експрезидента

Фото: Associated Press

Адвокати запевняють, що ні одна особа не могла серйозно подумати, що виступ президента був підбурюванням до насильства.

У Сенаті США юристи-республіканці виступили з аргументами проти оголошення імпічменту колишньому президенту США Дональда Трампа.

Про це пише "Інтерфакс"

Юрист Трампа Майкл Ван дер Вин назвав процес у справі про оголошення імпічменту експрезиденту "несправедливим і явно неконституційним актом політичної відплати".

За його словами, "жодна розума людина не могла серйозно вважати, що виступ президента 6 січня був підбурюванням до насильства або бунту". Юрист зауважив, що Трамп "відкритим текстом закликав здійснювати свої права мирно і патріотично".

Він підкреслив, що слухання з імпічменту Трампу "ще більше розділяють" США.

Раніше менеджери з імпічменту Палати представників Конгресу США завершили свою аргументацію проти Дональда Трампа, закликавши Сенат засудити колишнього президента за підбурювання до нападу на Капітолій 6 січня.

Після виступів груп звинувачення і захисту, відбудеться засідання, на якому сенатори зможуть поставити питання — на це є чотири години.

Також залишається можливість виклику свідків. Раніше менеджери з імпічменту Палати представників запросили Трампа дати свідчення під присягою, але його адвокати відхилили цю пропозицію. Поки невідомо чи спробують вони викликати інших свідків.

Якщо обидві сторони домовляться не викликати свідків, то є шанс, що процес щодо імпічменту Трампу закінчиться до початку наступного тижня.

Очікується, що не більше п'яти або шести республіканців в Сенаті проголосують за засудження експрезидента, який як і раніше володіє величезною владою в своїй партії.

Читайте також:

Новини світу: під час розгляду імпічмента Трампа викрились небачені відео штурму Капітолію

Новини світу: під час розгляду імпічмента Трампа викрились небачені відео штурму Капітолію

Підписуйтесь на наші канали в Telegram і Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація