Смерть 39 мігрантів у вантажівці. У В'єтнамі затримали вже 8 підозрюваних

Смерть 39 мігрантів у вантажівці. У В'єтнамі затримали вже 8 підозрюваних

Фото: Associated Press

Всі загиблі були громадянами В'єтнаму

В'єтнамська поліція затримала вісім підозрюваних в причетності до смерті 39 людей, тіла яких виявили у вантажівці в британському Ессексі.

Про це 4 листопада повідомляє Sky News.

"З огляду на те, що ми дізналися від підозрюваних, ми будемо активно починати розслідування, спрямовані на боротьбу і викорінення цих кіл, які незаконно доставляють людей в Британію", — додав начальник місцевої поліції.

Нагадаємо, 23 жовтня в англійському графстві Ессекс у холодильному контейнері вантажівки знайшли мертвими 39 людей. За інформацією поліції, замкнені в фурі нелегали прямували до Великої Британії на вантажному поромі з Бельгії.

За даними ЗМІ, загиблі є громадянами Китаю. Вони намагалися нелегально потрапити до Великої Британії. Утім, у В’єтнамі почали ширитися повідомлення про зниклих безвісти людей, які незаконно вирушили до Англії і можуть бути серед 39 мертвих. Крім того, за даними правозахисної групи в Ханої, жертвою могла бути  26-річна уродженка В’єтнаму Фам Тхі Тра Май, яка писала матері: "Я помираю, тому що немає чим дихати". 

Поліція знайшла та затримала водія вантажівки. Саме 25-річного ірландця, який був за кермом, підозрюють у вбивстві. Згодом заарештували ще двох підозрюваних 39-річного чоловіка та 38-річну жінку з Воррінгтона. 

Також з'явилася інформація, що до загибелі людей може бути причетна банда "змієголових", які займаються незаконними перевезеннями жителів Китаю до Європи. Банда рекламує свої послуги на китайських вулицях, обіцяючи жителям кращого життя в Європі. 

Водія вантажівки Моріса Робінсона звинуватили в ненавмисному вбивстві в 39 випадках, а також у змові з метою нелегального перевезення людей та сприянні нелегальній міграції. 23 жовтня суд залишив його під вартою на місяць - до 23 листопада.

Загибель мігрантів: у Британії розшукують двох братів за підозрою у торгівлі людьми

Загибель мігрантів: у Британії розшукують двох братів за підозрою у торгівлі людьми

Повʼязані теми:

Наступна публікація