Смерть афроамериканця Флойда у США: дружина звинуваченого екскопа подала на розлучення

Смерть афроамериканця Флойда у США: дружина звинуваченого екскопа подала на розлучення

Вона висловила співчуття родині загиблого.

Дружина колишнього співробітника поліції Міннеаполіса Дерека Шовена Келлі подала на розлучення після того, як її чоловіка звинуватили у вбивстві афроамериканця Джорджа Флойда. 

Про це повідомляє The Hill.

Адвокатеса жінки повідомила, що та стурбована смертю Флойда. "Вона спустошена смертю містера Флойда. Вона висловлює глибоке співчуття його родині, близьким та всім, хто переживає цю трагедію", - йдеться в заяві юридичної фірми.

"Хоча у пані Шовен немає дітей від її нинішнього шлюбу, вона з повагою просить, аби її діти, батьки та члени великої родини були захищені у цей час і їх не турбували", - йдеться в заяві.

44-річного Дерека Шовена уже звільнили з роботи. Йому висунули звинувачення у вбивстві третього ступеня і ненавмисному вбивстві через можливу причетність до смерті Джорджа Флойда. Згідно із заявою про порушення кримінальної справи, він "тримав коліно на шиї містера Флойда протягом восьми хвилин і 46 секунд. Дві хвилини і 53 секунди після того, як містер Флойд уже не реагував".

Якщо Шовена визнають винним, йому загрожує 25 років в'язниці за звинуваченням у вбивстві третього ступеня і 10 років в'язниці за звинуваченням у ненавмисному вбивстві другого ступеня.

У США розгорілися протести через смерть афроамериканця Джорджа Флойда. Люди звинувачують у цьому свавіллі поліцейських. Бурхливі протести розпочалися у Міннеаполісі, де все і сталося. Там вже згорів поліцейський відділок. Мітінгувальники виходять і в інших містах США. Жорстокість правоохоронців проти темношкірих у Штатах не вперше спричиняє бурхливу реакцію.

У США понад 30 міст охоплені протестами через убивство поліцейськими Джорджа Флойда

У США понад 30 міст охоплені протестами через убивство поліцейськими Джорджа Флойда

Повʼязані теми:

Наступна публікація