Смертельною лихоманкою Еболою заразилися майже 400 осіб за три тижні

Смертельною лихоманкою Еболою заразилися майже 400 осіб за три тижні

Специфічного лікування лихоманки Ебола або ефективної вакцини проти неї немає

Зросла також кількість заражених і загиблих медичних працівників у трьох найбільш постраждалих країнах.

Майже 400 осіб заразилися смертельним вірусом лихоманки Ебола за 21 день, повідомила Всесвітня організація охорони здоров'я в середу, - пише РИА Новости.

За даними ВООЗ, через три тижні в Гвінеї, Ліберії та Сьєрра-Леоне було зафіксовано 368 нових випадків зараження. Таким чином, загальна кількість заражених Эболой становить 22 тисячі 460 осіб. В трьох країнах від лихоманки загинули 8966 осіб.

Раніше ВООЗ повідомляла про 8959 загиблих і 22 тисячі 444 заражених Еболою. В організації зазначили також зростання кількості заражених на тиждень, вперше з початку 2015 року. Так, за тиждень з 25 січня по 1 лютого було зафіксовано 124 нових випадки захворювання Еболою - 39 в Гвінеї, 5 в Ліберії і 80 в Сьєрра Леоне.

Таке зростання свідчить про те, що боротьба з лихоманкою стикається з новими викликами, включаючи географічне розширення зони зараження вірусом в Гвінеї та збільшення шляхів передачі хвороби в Сьєрра-Леоне. Зросла також кількість заражених і загиблих медичних працівників у трьох найбільш постраждалих країнах.

За останніми даними ВООЗ, 822 медичних працівника заражені лихоманкою Ебола, 488 загинули від захворювання.

Геморагічна лихоманка Ебола - смертельна хвороба, яка може поширюватися через прямий незахищений контакт з кров'ю або виділеннями інфікованої людини, а також при контактах з предметами зараженої людини. Специфічного лікування лихоманки Ебола або ефективної вакцини проти неї немає, але після спалаху хвороби на початку року про розробку перспективних препаратів проти неї повідомляли виробники в США, Японії і Канаді. ВООЗ визнала етичним використовувати для лікування хвороби експериментальні ліки.

Нагадаємо, що до ураженої Еболою африканської Ліберії відправили експериментальну вакцину

У Приморському краї РФ госпіталізували росіянина з підозрою на Ебола

У Приморському краї РФ госпіталізували росіянина з підозрою на Ебола

Повʼязані теми:

Наступна публікація