Смертоносні і руйнівні. Рейтинг суперпотужних ураганів, які в цю мить руйнують міста

Смертоносні і руйнівні. Рейтинг суперпотужних ураганів, які в цю мить руйнують міста

Фото: Reuters

Десятки людей стали жертвами стихії.

Одразу сім тайфунів утворилися цього тижня у світовому океані. Чотири налетіли на густозаселені міста. Скільки життів вже забрала ця стихія - складно порахувати, бо кількість зростає.

Як зазначається у сюжеті ТСН.Тиждень, перше місце тепер беззаперечно належить тайфуну Мангхут. Це вже не катастрофічний рівень, а суперкатастрофічний. Найагресивніший з усіх, що налетіли на нашу планету і має останню 5 категорію. В його центрі вітер можна вважати чимось твердим. Якщо ви хоч колись виставляли руку у вікно машини на швидкості 100 кілометрів за годину, то уявіть собі, що буде на швидкості 290 км на годину. Він із легкістю зносить будинки, дерева ламаються як сірники. Під його удар потрапили Філіппіни, В’єтнам, Південна частина Китаю, зокрема найбагатші Гонконг та Макао. Загалом Мангхут атакував 37 мільйонів людей. 

Тайфун Флоренс, про який ви вже наслухані, і який назвали ударом Тайсона посідає друге місце. Утім, найстрашніша його загроза - потопи. Він приніс 30 трильйонів літрів води. Київ топило від місячної норми, а тут за кілька днів випало опадів як за вісім місяців.

На третій сходинці – тайфун Баріят. Він уже пронісся півднем Китаю цього тижня, де відселили 12 тисяч людей. Вони ще не відійшли від шоку, тож можна собі уявити їхній страх від наближення Мангхуту.

Олівія – тропічний шторм на Гаваях – завершує добірку тайфунів і штормів. Він промчав зі швидкістю 80 кілометрів за годину. Позривав дерева і приніс із собою затяжні дощі. Утім, критичних збитків гавайцям не завдав.

Після такого думаєш не так уже й погано , що ми не живемо поблизу океану. Як аргумент - осінь ще потішить Україну сонечком і теплом. Температура повітря завтра коливатиметься від 18 до 23 градусів тепла. Ближче до середини тижня потеплішає на кілька градусів до +25. Дощів Укргідрометцентр не прогнозує. Але якщо під час дощів, які прокотилися днями на Лівому березі, Ви чули ще й грім - це гарний знак. За народною прикметою, грім у вересні – на теплу і тривалу осінь. 

Одразу 7 тайфунів утворилися у світовому океані впродовж тижня

Одразу 7 тайфунів утворилися у світовому океані впродовж тижня

Повʼязані теми:

Наступна публікація