Смертоносний ураган "Доріан": показали фото наслідків стихії на Багамських островах

Від "Доріану" на Багамах загинуло щонайменше 20 осіб.

Потужний ураган "Доріан", який 1 вересня досяг узбережжя Багамських островів, вже забрав життя 20 людей і, найімовірніше, це не кінцева цифра. Першою жертвою "Доріану" на Багамах, за інформацією місцевих ЗМІ, став 8-річний хлопчик. Малюк потонув на одному з островів. Щойно шторм вщух, його тіло знайшла мати. Сестричка хлопчика вважається зниклою безвісти.

Кількість жертв та поранених постійно змінюється, доки не мине шторм, рятувальники не зможуть осягнути масштаби катастрофи. За останніми даними, унаслідок стихії на острові Абакос зафіксовано 17 загиблих, на сусідньому острові Гран-Багама троє.

Завдяки надзвичайній швидкості вітру, а це зараз 320 км/год, "Доріан" із легкістю нищить все на своєму шляху. Ураган зрівняв із землею помешкання, повикорчовував із корінням дерева, понівечив автівки. За оцінками Червоного Хреста, "Доріан" знищив або сильно пошкодив 13000 будинків на Багамах.

Унаслідок нищівного урагану близько 70 тис. людей потребують гуманітарної допомоги. ООН вже направила на Багамські острови гелікоптери з медиками та рятувальниками. Щоб подолати наслідки стихії, влада держави звернулася за допомогою до ЄС.

Наразі на Багамах буревій трохи ослаб до другої категорії та змінив напрямок - він прямує до берегів США. Президент Сполучених Штатів каже, що ретельно стежить за "Доріаном" - через стихію Дональд Трамп навіть скасував поїздку до Польщі, де мав, серед інших планів, зустрітися з президентом України.

Як повідомлялося, 31 серпня "Доріан" посилився до четвертої з п'яти можливих категорій та не на жарт лякав американців своєю потужністю. У південних штатах розпочалася евакуація населення та було оголошено надзвичайний стан. Спочатку повідомлялося, що від удару бурі по Багамах загинули щонайменше п’ятеро людей. Більше подробиць про цей ураган можна дізнатися з матеріалу ТСН.ua.

Жителька Багамських островів врятувала від урагану 97 собак

Жителька Багамських островів врятувала від урагану 97 собак

Повʼязані теми:

Наступна публікація