Смоленська катастрофа: у розслідуванні використають матеріали справи про падіння винищувача МіГ-29 у Польщі

Смоленська катастрофа: у розслідуванні використають матеріали справи про падіння винищувача МіГ-29 у Польщі

Фото: Getty Images

Порівняння цих катастроф “є раціональним кроком”.

Матеріали катастрофи винищувача МіГ-29, що сталася у нещодавно у Польщі, буде використано для розслідування Смоленської катастрофи.

Про це Tvp.Info заявив міністр національної оборони Антоній Мацеревич.

“Комісія звернулася про надання фотографій з місця катастрофи. Дійсно, набагато легший, менший і менш потужніший літак ніж Ту-154, який знищив набагато більше дерев - не одну березу, а десятки дерев, залишається загалом цілим: крила не відірвано, пілот у відносно нормальному стані”, - заявив Мацеревич.

За його словами, порівняння цих катастроф “є раціональним кроком”.

Польські ЗМІ оприлюднили нові подробиці смоленської катастрофи

Польські ЗМІ оприлюднили нові подробиці смоленської катастрофи

“Комісія вирішила зробити порівняння. Як тільки вона це зробить, про це буде поінформовано громадську думку”, - заявив посадовець.

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року в Росії розбився літак ТУ-154М. На його борту були 96 людей – всі вони загинули. Серед них – президент Польщі Лех Качинський і чимало високопосадовців. Всі вони летіли на жалобні заходи з нагоди річниці розстрілу польських офіцерів у Катинському лісі. Варшава тоді звинувачувала в авіакатастрофі двох російських диспетчерів.

У жовтні 2016 року комісія з розслідування Смоленської трагедії встановила, що на тілах деяких жертв були виявлені сліди вогню. Однак це не можна пояснити пожежею, яка виникла на місці катастрофи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація