Сноудену подовжили посвідку на проживання в РФ на два роки

Сноудену подовжили посвідку на проживання в РФ на два роки

Фото: Getty Images

У російському МЗС обурені "подарунками у вигляді людей".

Викривачу діяльності американських спецслужб Едварду Сноудену подовжено термін посвідка на проживання в Росії ще на два роки.

Про це у своєму Facebook повідомила офіційний представник російського МЗС Марія Захарова.

Вона також прокоментувала заяву колишнього заступника директора ЦРУ Майкла Морелла, який заявив, що у президента Росії Володимира Путіна є "відмінна можливість" зробити подарунок обраному президенту США Дональду Трампу до інавгурації, видавши Сноудена.

За словами Захарової, суть того, що пропонує Морелл, це "ідеологія зради". "Ви проговорись, пан Морелл, і всім тепер зрозуміло, що для Вашої контори в нормі речей підносити подарунки у вигляді людей і здавати тих, хто шукає захисту. Ви так і не зрозуміли Росію, Майкл Морелл", — уклала вона.

У жовтні минулого року Сноуден вже заявлял, що хоче повернутися на батьківщину, і готовий заради цього сісти у в'язницю.

Влада Сполучених Штатів звинувачує Сноудена в шпигунстві, у разі повернення додому йому загрожує до 30 років в'язниці.

У 2013 році Сноуден передав журналістам секретні документи про діяльність американських спецслужб, зокрема про ведення масштабного стеження за телефонними розмовами і електронного листуванням громадян США і лідерів інших країн. Росія надала йому притулок терміном на рік за умови, що він припинить свою діяльність проти США.

У 2014 році колишній співробітник американських спецслужб отримав трирічний вид на проживання. Це дозволяє йому не тільки вільно пересуватися по країні, але і виїжджати за її межі.

Сноуден готовий повернутися з Росії на довічне ув’язнення до США

Сноуден готовий повернутися з Росії на довічне ув’язнення до США

Повʼязані теми:

Наступна публікація