Сочі, Санкт-Петербург і Казань: Путін не виключає можливості прийняти ще одну Олімпіаду в РФ

Сочі, Санкт-Петербург і Казань: Путін не виключає можливості прийняти ще одну Олімпіаду в РФ

Фото: Reuters

За його словами, в Росії є багато міст, які зможуть прийняти літні Олімпійські ігри.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що не виключає участі ув конкурсі на право проведення ще однієї Олімпіади.

Про це він повідомив в письмових коментарях історику Девіду Міллера, які опинилися в розпорядженні Associated Press.

Путін вважає, що Росія успішно провела зимові Олімпійські ігри в Сочі в 2014 році. "Я не виключаю, що Росія подасть заявку на право проведення ще однієї Олімпіади", — сказав Путін.

За його словами, в Росії є багато міст, які зможуть у майбутньому прийняти літні Олімпійські ігри, крім Москви, наприклад, Сочі, Санкт-Петербург, і, можливо, Казань. Путін додав, що Росія зробила "незворотні" кроки по реформуванню антидопінгової системи і продовжить боротися з допінгом.

Нагадаємо, що літні Олімпійські ігри 2020 року пройдуть в Токіо. На проведення літніх ігор 2024 року претендують Париж і Лос-Анжелес. Прийом офіційних заявок на проведення Олімпіади в 2028 році почнеться в 2019 році.

Зауважимо, що до і після Олімпіади у Сочі у 2014 році РФ активно підтримувала тодішнього президента України Віктора Януковича, а тоді анексувала Крим. 

Нагадаємо, що 9 грудня 2016 року WADA опублікувала другу частину доповіді спеціального слідчого Річарда Макларена про застосування та приховуванні допінгу російськими спортсменами на Іграх у Сочі.

За новими даними більше тисячі російських спортсменів у 30 видах спорту, так чи інакше пов'язані з вживанням допінгу або приховуванням позитивних проб.

Ознаки підміни проб знайдені в 12 російських спортсменів, які завоювали медалі на Іграх у Сочі в 2014 році. В тому числі у двох атлетів, які виграли чотири золоті медалі.

В Сочі-2014 Росія виграла медальний залік, завоював 13 золотих, 11 срібних і 9 бронзових нагород.

Нагадаємо, 18 липня 2016 року WADA опублікувало першу частину доповіді, в якій йдеться про те, що влада Росії систематично покривала вживання допінгу своїми спортсменами під час Олімпіади в Сочі 2014 року.

Також участь у заміні проби російських спортсменів на "чисті" брали співробітники ФСБ.

МОК вирішив не дискваліфікувати всю збірну Росії на Олімпійських іграх в Ріо, а надав такі повноваження федераціям, які вирішували, кого з спортсменів допускати.

Тим часом паралімпійська команда Росії була усунена від участі в Іграх-2016.

Всесвітня антидопінгова агенція винесла рішення по справі російських спортсменів

Всесвітня антидопінгова агенція винесла рішення по справі російських спортсменів

Повʼязані теми:

Наступна публікація