Солодкий жест дружби: Південна Корея надіслала до КНДР 200 тонн мандаринів

Раніше лідер КНДР Кім Чен Ин надіслав до Південної Кореї вантаж грибів.

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін у суботу, 11 листопада, надіслав 200 тонн мандаринів до Північної Кореї у якості жесту дружби, інформує агенція dpa з посиланням на адміністрацію південнокорейського президента.

Цей дружній жест здійснено у рамках домовленості обох Корей покласти край ворожнечі та забезпечити тривалий мир на півострові.

Вантаж мандаринів відправили з південнокорейського острова Чеджу як відповідь на посилку з боку Північної Кореї. У вересні північнокорейський лідер Кім Чен Ин надіслав до Південної Кореї дві тонни грибів після саміту керівництва обох Корей у Пхеньяні.

За повідомленням адміністрації президента Південної Кореї, фрукти перевозитимуть на літаках у 20 тисячах ящиків. Очікується, що вантаж мандаринів доставлять до Північної Кореї у понеділок, 12 листопада. У Південній Кореї зараз сезон мандаринів, водночас у КНДР ці фрукти придбати складно, пише dpa.

Також обидві Кореї 11 листопада скасували військові пости на 11 пунктах на кордоні між країнами у рамках угоди, підписаної міністрами оборони обох країн на вересневому саміті.

Лідери двох Корей домовились про зниження напруги між країнами та зменшення небезпеки війни

Лідери двох Корей домовились про зниження напруги між країнами та зменшення небезпеки війни

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація