Спецоперація під виглядом допомоги: РФ відправила до Італії "непотрібний" гумвантаж, а замість медиків – військових

Спецоперація під виглядом допомоги: РФ відправила до Італії "непотрібний" гумвантаж, а замість медиків – військових

Скріншот із відео

Італійський прем'єр погодився прийняти "допомогу", щоб нібито зміцнити відносини з Москвою.

Російський уряд для боротьби з новим коронавірусом COVID-19 направив до Італії, яка потерпає від недуги, начебто гуманітарну допомогу. Однак така "щедрість" Кремля викликала неабияке занепокоєння на Заході. Журналісти видання La Stampa пишуть, що близько 80% гуманітарної допомоги виявилися абсолютно непотрібними або малокорисними і насправді країною вільно пересуваються російські військові, про це у сюжеті ТСН.19:30.

Гуманітарну допомогу для Італії жваво обговорюють російські телеканали. Українським глядачам ці розмови можуть здаватися знайомими і нагадувати події на сході. Під приводом гуманітарної допомоги Москва неодноразово вторгалася на Донбас.

А тому нині італійські ЗМІ занепокоєні допомогою країні від Путіна, адже керує операцією російське Міноборони, а фахівці, що мали б допомогти боротися з епідемією коронавірусу - виявилися військовими. Російські фахівці, як зазначається, мають високі військові звання: генерали, полковники, майори. І нині вони отримали можливість вільно пересуватися територією Італії, за кілька кроків від баз НАТО.

Близько 80% російської допомоги Італії для боротьби з коронавірусом є марними - La Stampa

Близько 80% російської допомоги Італії для боротьби з коронавірусом є марними - La Stampa

Прийняти цю так звану допомогу італійський прем'єр Джузеппе Конте, на думку журналістів La Stampa, зголосився для зміцнення особистих стосунків з Москвою. Крім того, вже 23 червня термін дії санкцій ЄС проти РФ за незаконну анексію Криму, закінчується. І підтримка Росією боротьби з коронавірусом може мати наслідки для позиції Італії щодо російської військової загрози в Європі, наголошують у польському Центрі східних досліджень. На думку агентства Bloomberg, такі дії Москви мають на меті показати своїм гумконвоєм безпорадність НАТО.

Десятки фальшивих новин про COVID-19 з боку росіян раніше зафіксували фахівці з Європейського союзу. Тож лідери ЄС домовилися разом з НАТО про спільну боротьбу з дезінформацією щодо коронавірусу.

Разом із тим, Європейський центральний банк уже почав реалізовувати екстрену програму фінансової допомоги на 750 мільярдів євро. Ці гроші спрямують для подолання наслідків епідемії, зокрема у Греції та Італії, економіки яких коронавірус вразив найбільше.

Катерина Федорченко

Повʼязані теми:

Наступна публікація