Спецпрокурор Мюллер має озвучити всіх осіб і організації, які працювали із Манафортом

Спецпрокурор Мюллер має озвучити всіх осіб і організації, які працювали із Манафортом

Фото: Reuters

Суд розпорядився надати цю інформацію адвокатам Манафорта.

У США федеральний суддя наказав спеціальному прокурору Роберту Мюллеру назвати всіх осіб і організації, які залучалися до лобістської діяльності політичного консультанта Пола Манафорта в інтересах Партії регіонів, яка здійснювалася без реєстрації в якості іноземного агента, як того вимагає законодавство США.

Про це інформує Politico.

Серед списку - колишні європейські топ-політики, а також інші, на чиї свідчення Манафорт, як зазначається, намагався вплинути в останні місяці.

Протестувальники лайкою зустріли Пола Манафорта при виході з суду

Протестувальники лайкою зустріли Пола Манафорта при виході з суду

Постанова судді окружного суду США Емі Берман Джексон, як пише видання, є рідкісною перемогою в суді для захисту Манафорта.

Бо спецпрокурор не повинен публікувати особистості цих людей і компаній, а має надати цю інформацію адвокатам Манафорта.

За словами судді, список дасть можливість захисту підготуватися до суду, призначеного на 17 вересня.

Щоправда, рішення судді навряд чи буде мати велике значення, оскільки багато з цих імен добре відомі захисту і про них повідомлялося в засобах масової інформації.

Наприклад, колишній прем'єр-міністр Італії Романо Проді і колишній канцлер Австрії Альфред Гузенбауер визнали певну залученість в лобістську роботу для уряду України часів Януковича. Але вони заявили, що Манафорт їм не платив.

Нагадаємо, Полу Манафорту, колишньому піарнику Віктора Януковича та екс-керівнику виборчого штабу Трампа, у США висунули 12 обвинувачень.

Головні - змова проти Сполучених Штатів, відмивання грошей, ухиляння від сплати податків та брехливі свідчення. Манафорту може загрожувати до 80 років ув'язнення.

Також у ЗМІ була інформація, ніби Манафорт просував інтереси Путіна в США. Зокрема, це ніби робилося через відомого російського олігарха Олега Дерипаску. Водночас останній спростовує ці звинувачення та майже нецензурно коментує зв’язки із Манафортом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація