Спецпрокурор Мюллер оголосив про свою відставку і наостанок знову звинуватив Росію у втручанні у вибори

Спецпрокурор Мюллер оголосив про свою відставку і наостанок знову звинуватив Росію у втручанні у вибори

Фото: NowThisNews

За його словами, він не міг висунути будь-які звинувачення президенту Трампу.

Спецпрокурор у справі втручання Росії у вибори в США Роберт Мюллер оголосив про свою відставку з усіх посад у Міністерстві юстиції.

Про це він заявив під час брифінгу 29 травня, який не передбачав запитань від журналістів.

Це стало його першою заявою після оприлюднення результатів роботи його комісії. Під час виступу він знову перерахував ключові моменти своєї доповіді, зокрема і про те, що російські спецслужби намагалися втрутитися в американські вибори.

Водночас, Мюллер підкреслив, що його група не могла офіційно висунути будь-які звинувачення чинному президенту Трампу, оскільки це суперечить Конституції країни. Він також зазначив, що, якби вони "мали впевненість в тому, що президент явно не вчинив злочину, вони б так і сказали".

"Однак, ми не визначилися, чи вчинив президент злочин", - пояснив Мюллер.

Спецпрокурор також заявив, що не буде давати офіційні свідчення у Конгресі США щодо цієї справи.

"Жодні наші свідчення не вийдуть за рамки нашої доповіді... Ми обережно добирали слова, і робота говорить за себе. Ця доповідь і є мої свідчення", - наголосив він.

На виступ Мюллера вже відреагував президента США Дональд Трамп.

"Нічого не змінюється зі звіту Мюллера. Доказів було недостатньо, і тому, в нашій країні, людина невинувата. Справу закрито! Дякуємо", - написав він у своєму Twitter.

Нагадаємо, 24 березня міністр юстиції США Вільям Барр представив конгресменам письмовий висновок на чотирьох сторінках про результат розслідування спецпрокурора Мюллера. Але сам звіт спецпрокурора на більш ніж 400 сторінках з'явився лише в середині квітня.

У звіті наголошувалося, що Мюллер та його колеги виявили багато випадків контактів команди Трампа з росіянами під час президентської кампанії 2016 року. Утім, попри це, вони не виявили в діях Трампа та його оточення ознак злочину. На запитання, чи намагався Трамп перешкодити роботі органів юстиції, Мюллер не дав прямої відповіді, лише навів аргументи як на користь цієї тези, так і такі, котрі їй суперечать. Розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера можливих зв'язків Трампа з росіянами тривало близько двох років.

Трамп святкує: у США опублікували доповідь спеціального прокурора Мюллера

Трамп святкує: у США опублікували доповідь спеціального прокурора Мюллера

Повʼязані теми:

Наступна публікація