Спецпрокурор США Мюллер просить для Манафорта щонайменше 19 років в'язниці

Спецпрокурор США Мюллер просить для Манафорта щонайменше 19 років в'язниці

Фото: Getty Images

Екс-главу передвиборчого штабу рекомендують засудити на термін від 19 до 24 років.

Спецпрокурор США Роберт Мюллер рекомендує 19-24 років ув'язнення для екс-глави передвиборчої кампанії Дональда Трампа за звинуваченнями у податковому та банківському шахрайстві Полу Манафорту.

Про це повідомляє Bloomberg.

Такий термін Мюллер рекомендував Манафорту після того, як минулого року суд присяжних засудив його за податкові махінації та шахрайство, вимагаючи особливо суворого вироку.

"Манафорт понад 10 років поводився так, як ніби він ставить себе вище закону, і через його дій федеральний уряд і різні фінансові установи втратили мільйони доларів. Покарання в цьому випадку має відображати серйозність його злочинів і служити стримуючим фактором для Манафорта та інших людей, які спробують поводитися подібним чином ", - наполягає держобвинувач.

Видання також пише, що Манафорту доведеться заплатити понад 24 мільйони доларів за реституцію, а вирок може стати найбільшим у рамках розслідування втручання РФ у вибори.

Нагадаємо, екс-радник Дональда Трампа Пол Манафорт визнав себе винним у двох звинуваченнях від спецпрокурора Роберта Мюллера, який розслідує справу втручання у вибори в США. Він визнав себе винним в одному з звинувачень щодо змови проти Сполучених Штатів, і ще в одному відношенні змови, щоб перешкодити правосуддю. Крім того, він погодився співпрацювати з департаментом юстиції США у розслідуванні втручання Росії в американські вибори.

Також у ЗМІ була інформація, що Манафорт просував інтереси Путіна в США. Зокрема, це робилося нібито за відомого російського олігарха Олега Дерипаску. В той же час останній спростовує ці звинувачення і майже нецензурно коментує зв'язок з Манафортом.

Мюллер заявив, що Пол Манафорт заробив 60 мільйонів доларів за роботу політичного консультанта в Україні (офіційно - 14 мільйонів доларів). Сторона звинувачення також стверджує, що Манафорт володів понад трьома десятками рахунків, на яких зберігав отримані в Україні гроші. Адвокат Манафорта Томас Зенле заявив, що американський політтехнолог отримував незареєстровані доходи, тому що це було умовою його українських бізнес-партнерів.

Льовочкін та Ахметов ймовірно отримували від Манафорта соціологію під час виборів в США - CNN

Льовочкін та Ахметов ймовірно отримували від Манафорта соціологію під час виборів в США - CNN

Повʼязані теми:

Наступна публікація