Спікер парламенту Чечні був свідком знущань над геями у секретних в'язницях - Human Rights Watch

Спікер парламенту Чечні був свідком знущань над геями у секретних в'язницях - Human Rights Watch

Фото: Вікіпедія

Один із затриманих бачив Даудова на одній із баз силовиків у Грозному, коли він був присутнім під час знущання над підозрюваним в гомосексуальності.

Спікер парламенту Чечні Магомед Даудов був присутнім під час знущань над геями в "cекретних в'язницях в Аргуні і Грозному.

Про це правозахисній організації Human Rights Watch розповіли колишні затримані.

"Щонайменше двоє колишніх затриманих стверджували, що Магомед Даудов бував у незаконному місці утримання під вартою в Аргуні і особисто спостерігав, як поліцейські б'ють і принижують передбачуваних геїв, супроводжуючи це своїми власними образливими ремарками", - повідомили у правозахисній організації.

Окрім того, ще один затриманий розповів організації, що бачив Даудова на одній з баз силовиків в Грозному, коли він був присутній під час знущання над підозрюваним в гомосексуальності.

Зазначається, що Даудов "грав ключову роль в організації" зачистки "республіки від геїв, схваленої республіканським керівництвом".

Нагадаємо, раніше раніше "Нова газета" опублікувала розслідування під назвою "Вбивство честі", в якому говориться, що в Чечні здійснюють масові затримання жителів з нетрадиційною сексуальною орієнтацією, зараз відомо більше сотні затриманих осіб як представників ЛГБТ, так і тих, яких підозрюють у нетрадиційній сексуальній орієнтації. 

Пізніше муфтій Чечні Салах-хаджі Межиєв заявив, що журналістів "Нової газети", які причетні до статтей про переслідування геїв в Чечні наздожене "відплата Аллаха", а прокуратура та інші правоохоронні органи Чечні організували перевірки після публікації в "Новій газеті" інформації про масові викрадення людей в республіці. 

Вашингтон занепокоєний катуванням гомосексуалістів у Чечні

Вашингтон занепокоєний катуванням гомосексуалістів у Чечні

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація