"Спокійно пройшов кордон": чоловік легкоатлетки Тимановської розповів, як і навіщо в'їхав до України

"Спокійно пройшов кордон": чоловік легкоатлетки Тимановської розповів, як і навіщо в'їхав до України

Фото: Христина Тимановська

Чоловік поки перебуватиме в Україні, водночас його дружину вже запрошують виступати за Польщу.

Чоловік білоруської легкоатлетки Христини Тимановської, яку намагалися силоміць вивезти до Мінська після критики на адресу білоруської влади, Арсеній Зданевич підтвердив, що виїхав до України.

Про це він розповів у коментарі "ВВС News Україна".

У понеділок 25-річний Зданевич залишив Білорусь та в'їхав до України. Своє точне місце перебування в Україні він не називає з міркувань безпеки.

"В Україні почуваюсь безпечно", - каже чоловік та зізнається, що був тут кілька разів проїздом. Вирішив приїхати до України, бо має тут знайомих.

"Рішення про виїзд ухвалив протягом пів години. Не відчував, що за мною стежать, спокійно пройшов кордон, зараз у безпеці", - додав Зданевич.

У Білорусі залишилася мама  Тимановської, однак що буде далі, наразі чоловік легкоатлетки не готовий відповісти. "Поки що все добре, вони нас підтримують", - зазначив він, ймовірно, маючи на увазі дипломатичні служби іноземних країн.

Білоруська спорстменка вже отримала запрошення виступати за Польщу. "Польща вже готова заступитися за мою дружину з можливістю виступати за Польщу", - розповів її чоловік.

На запитання, чи підтримували вони з дружиною протести в Білорусі, Арсеній коротко відповів: "Політикою не цікавилися і в протестах не брали участі". Він також припускає, що готовий повернутися з Тимановською до Білорусі, але "якщо нас не посадять, і не буде кримінальних справ".

Нагадаємо:

  • 1 серпня на Олімпійських іграх-2020 у Токіо розгорівся гучний скандал довкола білоруської легкоатлетки Христини Тимановської. Спортсменку спробували проти її волі вивезти до Мінська після критики на адресу білоруських чиновників.
  • За словами 24-річної спортсменки, в білоруському тренерському штабі розлютилися через її допис у соцмережах. Атлетка розкритикувала керівництво за спроби змусити її бігти естафету, хоча вона спеціалізується на коротких дистанціях.
  • Виявилося, що за Білорусь у естафеті нікому виступати: трьох спортсменок не допустили до змагань через брак тестів на допінг. Тимановська заявила, що не відмовила би тренерам, якби ті попросили. Але на змагання прізвище атлетки внесли без її відома. На допис в соцмережі білоруські тренери наказали Тимановській збирати речі й силоміць відвезли її до аеропорту. Там вона звернулася до японської поліції. На літак дівчина так і не сіла.
  • ТСН Проспорт зібрав в один матеріал все, що відомо про нашумілу ситуацію і головний скандал Оліміпади-2020.

Новини світу: білоруська спортсменка, яку хотіли вивезти до Мінська, просить притулку у Польщі

Новини світу: білоруська спортсменка, яку хотіли вивезти до Мінська, просить притулку у Польщі

Повʼязані теми:

Наступна публікація