Сполучені Штати перекинули до Європи шість бомбардувальників

Сполучені Штати перекинули до Європи шість бомбардувальників

Фото: Associated Press

CNN переконує, що бомбардувальники – "сигнал для РФ на п'яту річницю анексії Криму".

Шість стратегічних бомбардувальників ВПС США B-52, дислокованих на базі в штаті Луїзіана, перекинули до Європи для "участі в повітряних навчаннях" спільно з союзниками і партнерами НАТО.

Про це повідомляє CNN.

Як розповідає телекомпанія, відправлення бомбардувальників "це сигнал США призначений для Росії на п'яту річницю анексії Криму".

В CNN зазначили, що група B-52 Stratofortress приземлилася на авіабазі Великої Британії Фейрфорд наприкінці минулого тижня.

"У понеділок чотири бомбардувальники виконали польоти у Європі, зокрема над Норвезьким, Балтійським морями (Естонія) і Середземним морем (Греція)", наводять там дані, отримані в ВПС США.

Зокрема B-52, дислоковані на базах Андерсон на Гуамі в Тихому океані і Фейрфорд, провели "одночасні навчання з ознайомлення з театром дій в Індо-Тихоокеаніі і Європі", бомбардувальники "летіли на північ в зону на схід від півострова Камчатка".

"Колективно польоти в Індо-Тихоокеаніі і Європі продемонстрували вірність США їхнім союзникам і партнерам за допомогою глобального залучення збройних сил", - додали в американських ВПС.

Раніше повідомлялося про один бомбардувальник, який відправили на базу Британії Фейрфорд. Після трансатлантичного перельоту бомбардувальник пройшов над Англією, але не приземлився, а попрямував через повітряний простір Німеччини на Балтику, де ліг на прямий курс до Калінінградської області РФ.

Як повідомлялося, 26 січня американська та канадська авіація піднімалася на перехоплення двох російських стратегічних бомбардувальників-ракетоносців Ту-160, які увійшли в канадську зону ідентифікації ППО. Об'єднане командування аерокосмічної оборони Північної Америки розповіло, що росіяни наблизилися до повітряних кордонів, однак залишалися в міжнародному повітряному просторі і не заходили на суверенну територію. 

Білий дім закликав не миритися з російською агресією в Україні

Білий дім закликав не миритися з російською агресією в Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація