Справа Фірташа: у Відні затримали екс-радника Ющенка Ареса Юсефа – ЗМІ

Справа Фірташа: у Відні затримали екс-радника Ющенка Ареса Юсефа – ЗМІ

Фото: Reuters

Затримання відбулося у рамках "іспанської справи" Фірташа.

У столиці Австрії Відні поліція затримала ще одного фігуранта справи, відкритої проти українського олігарха Дмитра Фірташа в Іспанії. За повідомленнями ЗМІ, це може бути Арес Юсеф, колишній радник екс-президента України Віктора Ющенка.

Факт затримання ще одного підозрюваного в "іспанській справі" Фірташа виданню DW підтвердила прокуратура Відня.

Правоохоронці не називають прізвище затриманого, але не спростовують повідомлення австрійського видання News, яке написало про "українсько-сирійського бізнесмена, який мешкає у Відні".

За даними DW, йдеться саме про екс-радника Ющенка Ареса Юсефа. Центральний офіс його компанії розташований у Відні.

Іспанські ЗМІ із посиланням на слідство писали, що Юсеф начебто розпоряджався потоками грошей, що надходили йому від Дмитра Фірташа. Бізнесмен сирійського походження багато років вів справи в Україні, в тому числі у нафтогазовій сфері.

Колишній голова Адміністрації президента Олег Рибачук раніше заявляв, що саме Юсеф порекомендував Дмитра Фірташа Ющенку на роль посередника у постачаннях газу з Росії.

Нагадаємо,  21 лютого, австрійский суд дозволив екстрадицію Фірташа до США, які домагались видачі бізнесмена три роки. Штати звинувачують Фірташа в тому, що він за допомогою хабарів на загальну суму в 18,5 мільйона доларів хотів отримати дозволи на видобуток титану в Індії. Американські слідчі знайшли у нього більше сотні офшорних компаній. За це все Фірташу загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів. Рішення щодо екстрадиції нині залежить від міністра юстиції Австрії - він може дозволити або не дозволити виїзд.

Проти бізнесмена є ще одна справа - ордер на арешт Фірташа видала Іспанія. Там його підозрюють у відмиванні коштів і участі в організованому злочинному угрупованні. 

Віденський суд випустили з-за ґрат під заставу Дмитра Фірташа

Віденський суд випустили з-за ґрат під заставу Дмитра Фірташа

Повʼязані теми:

Наступна публікація