"Спричинить наслідки і для України": у РФ прокоментували розрив договору про Азовське море

"Спричинить наслідки і для України": у РФ прокоментували розрив договору про Азовське море

Азовське море, судно / Фото: УНІАН

У договорі йдеться про статус Азовського моря як внутрішнього моря України та Росії.

Розрив Договору між Росією і Україною про співпрацю з Азовського моря матиме наслідки і для України.

Про це заявив директор Другого департаменту СНД МЗС РФ Андрій Руденко, передає ТАСС.

"Якщо вони ухвалять таке рішення, це їхня справа. Природно, це спричинить певні наслідки і для України, і для Росії", - сказав дипломат.

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна перегляне всі договори з Росією. Наступним кроком буде перегляд договору про Азовське море. Проте не повідомив, коли це станеться, хоча план припинення вже є. "Але якщо ми цей план оголосимо вже зараз, то Росія використає це проти нас у судових процесах", - сказав Клімкін.

Нагадаємо, протягом кількох місяців Росія затримує кораблі, які прямували до портів Бердянська та Маріуполя. Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв, що Україна проводить переговори з країнами ЄС та США щодо введення санкцій проти Росії у відповідь на блокаду Азовського моря. 

У Вашингтоні дії росіян назвали ще одним прикладом кремлівської кампанії, спрямованої на дестабілізацію України. Те, що відбувається сьогодні, експерти вже прямо називають повзучою анексією Азова.

У неділю 23 вересня українські військові кораблі "Донбас" і "Корець" зайшли в контрольовану окупантами Керченську протоку і пройшли під Кримським мостом. З боку Азова їх вже чекали наші броньовані катери. Петро Порошенко привітав появу кораблів в Азовському морі та зазначив, що судна стануть частиною новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азові.

Азовський прорив. Українські кораблі пройшли через Керченську протоку під Кримським мостом

Азовський прорив. Українські кораблі пройшли через Керченську протоку під Кримським мостом

Повʼязані теми:

Наступна публікація