Спустилися до "недозволеного рівня": новий постпред РФ при ООН прокоментував відносини Росії і США

Спустилися до "недозволеного рівня": новий постпред РФ при ООН прокоментував відносини Росії і США

Василь Небензя / Фото: УНІАН

Замісник Чуркіна при цьому заявив, що Росія не збирається "зводити розрахунки" зі США, жертвуючи безпекою в світі.

Відносини між Росією і США перебувають на "недозволено низькому рівні".

Про це заявив в бесіді з журналістами постійний представник РФ при ООН Василь Небензя, передає ТАСС.

"Відносини між нашими країнами перебувають на недозволено низькому рівні. Це, безумовно, не додає позитиву не тільки безпосередньо в наші відносини, але і в міжнародну обстановку, оскільки ці відносини є фактором, який враховують наші партнери. Вони очно і заочно закликають нас до того, щоб ми, нарешті, налагодили свої відносини. Це буде на користь не тільки нам, а й усьому світу", – сказав він.

Небензя, говорячи про відносини з американською делегацією на майданчику ООН і в Раді Безпеки, зазначив, що вони дуже ділові, так було завжди, так і триватиме далі.

"Більш того, зараз Рада Безпеки, на щастя, а може, в даному контексті на жаль, – одна з небагатьох майданчиків, де ми взагалі співпрацюємо з США. І ми це робимо не для того, щоб показати, що між нами відбувається щось позитивне, а тому що співпраця в рамках ООН дуже важлива для всього світу", – сказав Небензя.

"Мені ставили запитання про те, чи позначиться погіршення відносин з США на співпраці в ООН, я сказав, що ми вище зведення рахунків і не хочемо проектувати наші двосторонні відносини на рішення проблем безпеки", – додав він.

Нагадаємо, 27 липня постійним представником Росії при ООН і представником РФ в Радбезі ООН призначено Василя Небензя, оскільки попередній постпред РФ при ООН Віталій Чуркін помер.

Повʼязані теми:

Наступна публікація