США дали Туреччині два тижні, аби відмовитися від російських ЗРК С-400 – CNBC

США дали Туреччині два тижні, аби відмовитися від російських ЗРК С-400 – CNBC

Фото: wikipedia

Вашингтон погрожує негативними наслідками.

Сполучені Штати Америки закликають Туреччину відмовитися від купівлі російських зенітних ракетних комплексів С-400 протягом двох тижнів. Інакше Вашингтон погрожує створити Анкарі "великі проблеми".

Про це повідомляє телеканал CNBC.

За їхніми даними, Вашингтон вимагає від Анкари до кінця першої тижні червня анулювати закупівлю ЗРК. Така пропозиція США є остаточною інших відтермінувань не буде, підкреслили джерела телеканалу.

Одне з джерел CNBC переконує, країнам - учасницям НАТО потрібно поставляти техніку, яка поєднується з системами альянсу, російські ЗРК таким стандартам не відповідають.

Джерело підкреслило, що Анкара зіткнеться з негативними і реальними наслідками, якщо завершить процедуру отримання систем. Як приклад таких наслідків для Туреччини є виключення з програми F-35, відшкодування вартості 100 замовлених, але не поставлених винищувачів, введення американських санкцій та покарання від НАТО.

Нагадаємо, Сполучені Штати раніше вже закликали Туреччину відмовитися від купівлі російських зенітно-ракетних комплексів С-400. Інакше Анкарі пригрозили "серйозними наслідками": Штати не продадуть Туреччині ані F-35 (американський винищувач-бомбардувальник), ані Patriot (зенітно-ракетні комплекси).

Зазначимо, що міністр оборони Туреччини Хулуси Акар заявив, що Туреччина придбає у Росії зенітно-ракетні системи С-400 через нагальну потребу забезпечити безпеку країни. За його словами, розміщення С-400 в Туреччині розпочнеться в жовтні, а командування ЗС Туреччини пізніше визначить місця їх дислокації.

Росія розгорнула в окупованому Криму новий батальйон зенітно-ракетних комплексів С-400

Росія розгорнула в окупованому Криму новий батальйон зенітно-ракетних комплексів С-400

Повʼязані теми:

Наступна публікація