США фіксує новий антирекорд зараження коронавірусом – 35 тисяч за добу

США фіксує новий антирекорд зараження коронавірусом – 35 тисяч за добу

Фото: Associated Press

ВООЗ заявляє про початок другої хвилі захворювання

Нова хвиля коронавірусу у США зі швидкістю поширення хвороби  як на початку пандемії - одразу п’ять південних штатів зафіксували рекордний добовий приріст недужих.

Про це йдеться в ТСН.16.45.

Майже 35 тисяч нових випадків коронавірусу зафіксували у США минулої доби. В останнє такі показники були на початку квітня. Найбільше хворих у південних штатах. Медики в Аризоні й Техасі кажуть, лікарні уже працюють на межі можливостей.  «У моєму госпіталі багато хворих, і це люди 20, 30 і 40 років і багато в тяжкому стані. Три тижні тому, коли штат відкрився і одразу дозволили багато речей люди стали дуже активно контактувати, так, наче у нас немає пандемії. На жаль, вона досі є», - каже лікар з Аризони Метт Хайнц.

Про відновлення жорсткого карантину у США поки що не йдеться. Водночас влада на місцях встановлює певні обмеження. Приміром у Південній Каліфорнії вирішили поки не відкривати парк «Діснейленд», хоча планували це зробити до Дня Незалежності 4 липня.

США - рекордсмен за кількістю виявлених випадків нового коронавірусу – натепер їх майже 2,5 мільйони, майже половина хворих одужали, померли 124 тисячі людей. У ВООЗ застерігають, що світ на порозі нової хвилі пандемії.

Більшість країн ЄС втім продовжують послаблювати карантин. У Парижі відкрилась Ейфелева вежа.

В Оксфорді тим часом перейшли до чергового етапу випробуваннь вакцини від коронавірусу. Ближчими днями препарат отримають 300 добровольців. Попередні дослідження на тваринах показали - вакцина безпечна і викликає ефективну імунну відповідь. Якщо тести на людях будуть успішними, уже в жовтні британці планують залучити 6 тисяч добровольців для наступного етапу досліджень. Британський уряд виділив на розробку вакцини майже 84 мільйони фунтів, перші дози сподіваються отримати вже до кінця року. 

Зараз у світі проводиться більше сотні досліджень вакцин від коронавірусу. Тим часом чи не в усіх країнах шалено зріс попит на препарат «Дексаметазон», який виявився ефективним при лікуванні тяжких ускладнень коронавірусу. Протизапальний препарат, відомий уже понад 60 років, став дефіцитом. Всесвітня організація охорони здоров’я закликає фармацевтів збільшити виробництво цих ліків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація