США готують нові санкції проти Росії. МЗС РФ вже отримало попередження

США готують нові санкції проти Росії. МЗС РФ вже отримало попередження

Фото: Getty Images

США планують ввести нові санкції "через підтримку сирійського режиму".

Посол США Джон Хантсман направив до російського МЗС листа, в якому попередив про підготовку нових санкцій щодо Росії. Про це пише "Коммерсантъ". Причина очікуваних санкцій, за даними видання, полягає в підтримці сирійського президента Башара Асада.

Як зазначає "Коммерсантъ", в першій частині листа йдеться про те, чому США і союзники вирішили провести силову операцію в Сирії, здійснивши низку авіаударів в ніч проти 14 квітня.

Через те, як йдеться в тексті, що сирійська влада винна в застосуванні хімічної зброї щодо власного населення, і міжнародне співтовариство зобов'язане вжити заходів, щоб зупинити Асада, наголошується в листі.

У другій частині Хантсман попереджає Москву, що США планують ввести нові санкції "через підтримку сирійського режиму".

Про те, що США мають намір ввести додаткові санкції проти Росії у відповідь на підтримку режиму Башара Асада також повідомив експерт Atlantic Council, екс-радник санкцій бюро Мінфіну США Брайан О'Тул.

За його словами, таке формулювання міститься в матеріалах для преси, підготовлених для брифінгу в Білому домі. Про це він написав у своєму Твіттері в суботу, 15 квітня.

США, Британія та Франція завдали авіаудару по стратегічних об'єктах Асада та РФ у Сирії

США, Британія та Франція завдали авіаудару по стратегічних об'єктах Асада та РФ у Сирії

Нагадаємо, в ніч на 14 квітня збройні сили США, Великої Британії і Франції завдали авіаударів по трьох цілях у Сирії. Президент США Дональд Трамп особисто оголосив про атаку, а потім назвав місію повністю здійсненою.

За даними Пентагону, було випущено 105 ракет по трьох цілях, пов'язаних з розробкою та зберіганням хімічної зброї. НАТО підтримало рішення коаліції, солідарно з альянсом виступила й низка інших країн.

Фото: ТСН.ua

Це стало відповіддю на хімічну атаку в сирійській Думі, внаслідок якої загинули щонайменше 70 осіб, ще близько 500 отримали отруєння. Відповідальність за це США поклали на урядові сирійські сили і Росію, що їх підтримує. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація