США і Китай можуть провести переговори щодо торгівлі вже у січні

США і Китай можуть провести переговори щодо торгівлі вже у січні

Фото: Reuters

США і КНР націлені на "оформлення у вигляді документа угоди" про торгівлю до 1 березня.

США і Китай мають намір провести переговори з питань торгівлі у січні, заявив в інтерв'ю Bloomberg міністр фінансів США Стівен Мнучин.

За словами міністра фінансів, зараз сторони обговорюють "логістику декількох зустрічей" з торгових питань. "Ми очікуємо, що зустрічі будуть в січні", - зазначив міністр, не уточнивши їх рівень. Мнучин підкреслив, що США і КНР націлені на "оформлення у вигляді документа угоди" по торгівлі до 1 березня.

Як повідомлялося, Сі Цзіньпін і Дональд Трамп домовилися про те, що США не будуть з 1 січня 2019 року піднімати ввізні мита на китайські товари з 10% до 25%, про що раніше оголошував Вашингтон.

Одночасно сторони повинні допомогою переговорів у тримісячний термін прийти до конкретної угоди. Якщо за 90 днів сторони не зможуть укласти таку угоду, то 25-процентні мита на імпортовані США з Китаю товари вартістю $200 млрд вступлять в силу.

Раніше в Китаї звинуватили США у "торговому булінгу" і в тому, що це змушує інші країни підлаштовуватися під позицію Штатів за введення проти них нових мит. Однак у Пекіні також і запевнили, що в будь-який момент готові сісти за стіл переговорів з приводу торговельних угод, якщо вони "будуть ґрунтуватися на взаємній повазі і рівності".

Крім торгової війни США планували розгорнути на рівні адміністрації широкий наступ на Китай, звинувативши його у ворожій діяльності проти американських компаній, викрадення інтелектуальної власності, кібератаці і втручання у вибори.

Повʼязані теми:

Наступна публікація