США і Японія планують посилити санкції проти КНДР та її спільників

США і Японія планують посилити санкції проти КНДР та її спільників

Фото: Reuters

Санкції накладатимуть на осіб, які підтримують балістичну і ядерну програми Північної Кореї.

Президент США Дональд Трамп і прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе домовилися про посилення санкційного тиску на режим КНДР, а також на тих, хто підтримує розвиток балістичної та ядерної програм у Північній Кореї.

Про інформує прес-служба Білого дому, - пише Укрінформ.

США та Японія планують продемонструвати, що нинішній шлях КНДР не є життєздатним. Лідери двох країн вирішили, що їхні команди працюватимуть разом "над посиленням санкцій проти Північної Кореї, у тому числі шляхом виявлення і накладення обмежень на осіб, які підтримують балістичну і ядерну програми Північної Кореї".

Вони також домовилися про подальше зміцнення союзу між США і Японією з метою стримування й захисту від загроз з боку Північної Кореї.

Раніше йшлося про те, що США сподіваються переконати Китай ввести нові санкції відносно КНДР після останніх ракетних випробувань Пхеньяну.

До країн, які будуть підтримувати КНДР, будуть застосовувати санкції.

Нагадаємо, вперше з моменту обрання нового президента Південної Кореї КНДР запустила ракету - вона пролетіла близько 700 кілометрів. Тип ракети поки невідомий. У Білому домі підкреслили, що на цей раз ракета приземлилася недалеко від російського берега.

Нагадаємо, 21 травня КНДР провела черговий ракетний запуск.

КНДР не припиняє випробування балістичної ракети середньої дальності

КНДР не припиняє випробування балістичної ракети середньої дальності

Повʼязані теми:

Наступна публікація