США і ЄС розробляють нові санкції проти Росії через захоплення українських моряків - ЗМІ

США і ЄС розробляють нові санкції проти Росії через захоплення українських моряків - ЗМІ

Перспектива розширення санкції буде обговорена незабаром в Брюсселі.

Європейський Союз і США працюють над новими санкціями проти Росії через захоплення 24 українських моряків біля берегів Криму.

Про це у вівторок, 12 січня, пише Sky News з посиланням на джерела в дипломатичних колах.

Зазначається, що Брюссель і Вашингтон узгоджують свої дії для посилення впливу на режим президента РФ Володимира Путіна.

Великобританія і низка інших союзників ЄС наполягають на нових "обмежувальних заходах", які будуть оголошені Європейським Союзом у найближчі тижні, розповіли три джерела видання.

"Правильно, що ми зараз рухаємося до підвищення витрат на Росію за її дії", - цитує видання співрозмовника.

Очікується, що міністри закордонних справ 28 країн-членів ЄС обговорять перспективу подальших санкцій у рамках ширшої дискусії щодо ситуації в Україні під час засідання Ради закордонних справ у Брюсселі.

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому, за даними української влади, поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон. 

Згодом так звані суди в анексованому Криму заарештували їх на два місяці. Після цього моряків доправили в СІЗО у Москві. Усіх їх звинувачують у нібито незаконному перетині російського кордону. Пізніше всі українські моряки визнали себе військовополоненими Росії.

У середині січня 2019 року суди у Москві розглянули питання подовження запобіжного заходу морякам. Клопотання адвокатів про поводження з ними як з військовополоненими або ж зміну запобіжного заходу судді відхилили і подовжили їм арешти до 24-26 квітня.

7 лютого Московський міський суд відхилив апеляційну скаргу адвокатів чотирьох захоплених біля Керченської протоки українських моряків Володимира Терещенка, Сергія Попова, Богдана Головаша і Андрія Шевченка і залишив їх під арештом до 24 квітня.

РНБО ввела нові санкції проти Росії за агресію в Керченській протоці

РНБО ввела нові санкції проти Росії за агресію в Керченській протоці

Повʼязані теми:

Наступна публікація