США наклали вето на резолюцію ООН щодо Єрусалиму

США наклали вето на резолюцію ООН щодо Єрусалиму

Фото: Reuters

У США заявляють, що самі вирішують, де розміщувати посольства.

Сполучені Штати Америки наклали вето на резолюцію Ради Безпеки ООН щодо юридичного заперечення визнання Єрусалима столицею Ізраїлю.

Про це повідомляє прес-служба Організації Об'єднаних Націй.

Резолюція, ініційована Єгиптом, передбачає юридичне заперечення рішення США про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю. За резолюцію проголосували 14 держав-представників. Сполучені Штати, натомість, проголосували проти, тобто ветували.

Як повідомляє AP, країни арабського світу, що є прихильниками резолюції, знали, що США ветують її. Однак їхньою основною метою було показати Дональду Трампу, що багато країн, у тому числі союзники США Велика Британія, Франція, Японія проти його рішення.

Нікі Хейлі, посол США в ООН, вважає, що резолюція Єгипта - образа у сторону Америки, що не буде забутою. За її словами, США ветували резолюцію, бо мають повне право обирати, де розміщувати посольства.

Єгипет вніс на розгляд Радбезу ООН проект резолюції щодо статусу Єрусалима

Єгипет вніс на розгляд Радбезу ООН проект резолюції щодо статусу Єрусалима

Нагадаємо, Дональд Трамп офіційно визнав Єрусалим столицею Ізраїлю і доручив Держдепартаменту почати підготовку до переведення туди посольства США з Тель-Авіва. Таке рішення викликало масові протести в усьому світі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація