США накрила снігова буря: за кілька годин температура від +20 перетворилась на мінусову

США накрила снігова буря: за кілька годин температура від +20 перетворилась на мінусову

Слідом за снігопадом прогнозують сильні повені.

Сполучені Штати Америки в ці хвилини переживають потужну квітневу бурю. Незвичайний перепад температур, раптове похолодання та навіть хурделицю обіцяли кілька днів тому, йдеться у ТСН.12:00.

Завірюха з блискавками – така буря рухається центром Сполучених Штатів. Її одні охрестили "чудовиськом", інші – "бомбою". Доки під літнім сонцем в столиці відцвітає сакура, а в південно-західних штатах чекають на лісні пожежі від засухи, по Дакоті, Колорадо, Міннесоті, Вісконсіну лупить сніг.

Шоковані американці публікують в твітері, який вигляд має їхня весна. Сотні рейсів у всій країні скасовані, закривають дороги, влада просить не виїжджати з дому без зайвої потреби. У Денвері за незвичайним заходом сонця вже було видно, що насувається катаклізм. За кілька годин температура падає від плюс двадцяти до нуля, все вкриває сніг, подекуди його шар сягає півметра.

"Найгірше те, що всі дороги навколо вкриті водою, поруч багато озер. Подорожувати зараз дуже небезпечно", - попереджає місцевий шериф.

Першою жертвою став міст у Міннесоті, який просто не витримав удару стихії. Повені - головна загроза наступної доби, про них попереджають по телевізору та радіо, розсилають повідомлення на телефони громадян. Тим, хто не справляється сам, допомагають військові.

"Ми допомагаємо власникам осель, які ризикує підтопити. Намагаємося тримати ситуацію під контролем", - коментують військові.

Негодою охоплені 17 мільйонів людей, в 52 округах закрили школи та інші держустанови. Повідомляють про принаймні одного пораненого - поліцейського, що потрапив в аварію на дорозі.

Нагадаємо, у Львові у зв'язку з похолоданням знову увімкнуть опалення на кілька днів.

Кореспондент ТСН Яна Слєсарчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація