"США не стоятимуть осторонь": Держсекретар попередив Лаврова через військову допомогу Венесуелі

"США не стоятимуть осторонь": Держсекретар попередив Лаврова через військову допомогу Венесуелі

Сергій Лавров / Фото: Associated Press

Помпео провів телефонну розмову з очільником російського МЗС.

Державний секретар США Майк Помпео попередив Росію, що Штати не "залишаться бездіяльними спостерігачами" того, як Москва надсилає військовий контингент до Венесуели на підтримку режиму Ніколаса Мадуро.

Як передає AFP, Помпео зателефонував міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову та засудив зростання російського військового підкріплення, яке спрямоване на продовження політичної кризи в південноамериканській країні.

Помпео сказав Лаврову, що "Сполучені Штати та країни регіону не стоятимуть осторонь в той час, як Росія загострює напруження у Венесуелі", про це йдеться у заяві Держдепу.

"Якщо Росія продовжить надсилати військовий контингент на підтримку нелегітимного режиму Ніколаса Мадуро у Венесуелі, зростають ризики продовження страждань народу Венесуели, який у своїй більшості підтримує тимчасового президента Хуана Гуайдо", - заявив Помпео.

Помпео закликав Росію "припинити неконструктивну поведінку" та підтримати Гуайдо.

Росія відправила до Венесуели літаки з десятками військових загонів та бойовим спорядженням

Росія відправила до Венесуели літаки з десятками військових загонів та бойовим спорядженням

Наприкінці січня 2019 року голова Національної асамблеї Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим виконувачем обов'язків президента країни. Це сталося після того, як Ніколас Мадуро очолив посаду глави держави на другий термін внаслідок виборів, які бойкотувала опозиція та не визнали багато держав. США, Канада, Австралія, більшість країн ЄС, Латинської Америки й Організації американських держав визнали Гуайдо легітимним президентом Венесуели. Натомість Мадуро підтримують такі держави як РФ, КНР та Туреччина.

23 березня президент Венесуели Мадуро звинуватив опозиціонера Гуайдо в підготовці свого вбивства.

Повʼязані теми:

Наступна публікація